Socant

Video: COPILUL CU COPIL. A devenit mamă la doar 5 ani

În anul 1939, într-un sat sărăcăcios din Peru, Lina Medina, la doar 5 ani și șapte luni, a născut un băiețel cu greutate normală și sănătos din punct de vedere clinic. Lumea medicală, de la acea vreme, a fost eclipsată de eveniment, cazul fiind îndelung investigat de către ginecologi, iar Lina a devenit cea mai tânără mamă din lume.

lina-medina-310x165

Familia fetiței, observând că abdomenul copiliei se mărește de la o zi la alta, a dus-o la spital cu suspiciunea că ar suferi de o tumoare, dar și la insistențele sătenilor, care considerau ca Lina este posedată de spiritul rău al Apu, divinitate indiană în favoarea căruia se făceau sacrificii umane. În urma analizelor, medicii au constatat cu stupoare că fetița era însărcinată în 7 luni. La 14 mai 1939, Lina dă naștere prin cezariană unui băiat de 2,7 kilograme.

Ulterior, copilul este botezat Gerardo, după medicul care a efectuat intervenția. În fața acestui eveniment familia Medina a trecut sub tăcere, nici astăzi nu se cunoște identitatea tatălui copilului. Gurile satului au spus că Lina ar fi fost abuzată de tatăl său, dar și de un frate mai mare, bolnav mintal.

Medicii au avertizat autoritățile de la acea vreme, care l-au arestat pe tatăl fetiței ca suspect de incest. După câteva zile, acesta a fost eliberat din lipsă de probe.

Ginecologul Gerardo Lozana a fost singurul care avut acces la mai multe informații decât ceilalți și făcut un set de investigații asupra copilei. Acesta a stabilit că ea suferea de maturizare precoce. Fetița la nici 3 ani a avut prima menstruație și i-au crescut sânii, situație cunoscută de mama ei. Cu toate acestea, Lina nu a fost dusă niciodată la un consult medical.

Ajutat de către scriitorul Jose Sandoval, care a relatat cazul halucinant în cartea „Mamă la 5 ani”, doctorul Lozana a făcut mai multe demersuri în fața autorităților pentru a ajuta familia Medina. Deși au promis susținerea financiară, în realitate guvernul peruan nu a făcut nimic în acest sens.

Copilul celei mai tinere mame din lume a trăit în familia Medina ca și fratele Linei, acesta cunoscând adevărul la vârsta de 10 ani din poveștile satului. Gerardo Medina a murit la vârsta de 40 de ani din cauza unei boli care i-a afectat măduva oaselor. Lina s-a căsătorit și la vârsta de 38 de ani a născut cel de-al doilea copil. Trăiește și astăzi în aceeași sărăcie cruntă. Nu a rupt niciodată tăcerea.

Sursa: cyd.ro

Loading...

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Captcha Captcha Reload

Close
Close