Masini

Video: COMORI, îngropate 50 de ani. Colecţia NEŞTIUTĂ de automobile emblematice

Din colecţia lui Roger Baillon, 60 de maşini din anii 1930-1970, printre care Bugatti, Hispano-Suiza, Maserati şi Ferrari, unele extrem de rare, vor fi scoase la licitaţie vineri la Paris, în cadrul unei vânzări excepţionale de automobile cu istorii incredibile. Automobilele sunt estimate, în total, la 16 milioane de euro.

Potrivit AFP, citată de Agerpres, toate aceste comori au fost descoperite în septembrie 2014 pe o proprietate din vestul Franţei, sub acoperişuri de tablă sau grămezi de ziare vechi, roase de praf şi murdărie, cu vegetaţie crescută direct în habitacluri.

Pasionat auto, Roger Baillon, mort la începutul anilor 2000, şi-a dorit să salveze maşinile de patrimoniu de dinaintea războiului şi să deschidă un muzeu pe domeniul său de trei hectare.

“Omul a fost un colecţionar care a vrut să pună în valoare geniul automobilistic şi a cumpărat o proprietate să construiască un muzeu. A cumpărat din Franţa şi din toată Europa modele emblematice”, a declarat, pentru AFP, Matthieu Lamoure, director al casei de licitaţii Artcurial Motorcars.

“Roger Baillon a salvat atunci de la casare multe din aceste minuni”, a adăugat el.

Dificultăţi financiare au pus însă capăt visului său, iar colecţia a rămas necunoscută zeci de ani. După moartea lui, moştenitorii au luat legătura cu casa de licitaţii Artcurial.

“Când am aflat prima oară de această colecţie, cu un Ferrari 250 California, unul din cele mai frumoase cabrio din a doua jumătate a secolului al XX-lea, nu ne-a venit să credem. Aceste maşini Ferrari sunt de obicei inventariate şi părea imposibil ca una să fi dispărut”, afirmă Matthieu Lamoure. El a spus cât de uimit a fost să descopere “colecţia emblematică, adevărată comoară automobilistică. Era ca şi cum ai fi intrat în camera lui Tutankamon”.

Multe dintre maşini sunt într-o stare deplorabilă din cauza condiţiilor în care au fost ţinute. Se pot face lucrări ample de restaurare, însă unii cumpărători care vor licita vineri ar putea opta pentru păstrarea lor în actuala stare ca mărturie a unei epoci, la fel ca sculpturile, a scris Le Magazine du Monde.

Sursa: www.evz.ro

Loading...

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Captcha Captcha Reload

Close
Close