Stiri interne

VIDEO Cine este Ştefan Mandachi, afaceristul care a construit din fonduri proprii primul metru de autostradă din Moldova

Ştefan Mandachi are 33 de ani, este necăsătorit, este avocat şi antreprenor şi se recomandă drept „ţăran de la Sfântu Ilie“, satul din comuna Şcheia a judeţului Suceava în care a copilărit şi în care locuieşte şi acum. La finalul anului 2018, companiile sale aveau peste 850 angajaţi şi o cifră de afaceri de 27,6 milioane euro.

Ştefan Mandachi este fondatorul mai multor francize. Începând cu anul 2012, şi-a deschis prima afacere în Suceava.

În 2018 a finalizat prima franciză hotelieră românească, în urma unei investiţii de 7,5 milioane euro, iar în februarie 2019 lanţul de restaurante “Spartan”, locaţii proprii şi francize, ajunge la 41 de restaurante, fiind pe locul trei în categoria restaurantelor tip fast-food din România.

La finalul anului 2018, companiile sale şi ale francizaţilor săi deţin un capital uman de peste 850 angajaţi, iar cifra de afaceri anuală a companiilor principale deţinute de Ştefan Mandachi, inclusiv francize, se ridică la 27,6 milioane euro.

Ştefan Mandachi susţine că nu este activist şi nici nu intenţionează să intre în politică. Consideră că doar prin exemplu se pot modifica mentalităţi.

Într-o conferinţă de presă, care a avut loc luni, la Suceava, Ştefan Mandachi a declarat că pe 15 martie, la ora 15, va inaugura primul metru de autostradă din Moldova. Afaceristul susţine că a făcut investiţia cu resurse proprii, însă nu a vrut să divulge aplasamentul exact al construcţiei. A spus doar că se află între Voroneţ şi Putna, pe un teren care îi aparţine. Mandachi a cheltuit 4.500 de euro ca să construiască “Monumentul Autostrăzii”, în semn de protest faţă de faptul că România nu are autostrăzi.

„Suntem singura provincie istorică din Romania cu zero kilometri de autostradă după aproape 30 de ani de la Revoluţie. Am fost astfel condamnaţi la izolare economică şi foarte mulţi oameni şi-au pierdut vieţile în traficul din nord-estul ţării din cauza lipsei drumurilor decente. Sunt mirat că această zonă de graniţă a Uniunii Europene a fost uitată, neglijată şi sfidată. Este momentul ca aceste lucruri să se schimbe iar acţiunile mele din ultimele luni susţin cu tărie această necesitate”, a declarat Ştefan Mandachi.

Antreprenorul a mai spus că pe data de 15 martie, la ora 15, va suspenda timp de 15 minute activitatea restaurantelor şi hotelurilor sale, în semn de protest faţă de faptul că România nu are autostrăzi. Suceveanul i-a provocat şi pe alţi oameni de afaceri să procedeze la fel. Este vorba despre Ion Ţiriac, George Becali şi Viorel Cataramă.

adevarul.ro

Loading...
Tags

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Captcha Captcha Reload

Close
Close