Masini

Vettel, pole position în Germania! Hamilton, locul 14 după o defecțiune tehnică la monopostul Mercedes

Sebastian Vettel va pleca din pole position în cursa de la Hockenheim din fața lui Valtteri Bottas și Kimi Raikkonen, în timp ce Lewis Hamilton va lua startul doar de pe locul 14 în urma unei pierderi de presiune hidraulică la monopostul Mercedes.

Newsletter
Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.

Sebastian Vettel și-a îndeplinit obiectivul de a obține pole position-ul pe circuitul de la Hockenheim. În fața propriilor suporteri, germanul a fost cronometrat cu 1:11.212 și a reușit astfel să-l învingă cu două zecimi de secundă pe Valtteri Bottas.

Kimi Raikkonen va lua startul de pe locul 3 din fața lui Max Verstappen, în timp ce Haas a obținut o nouă performanță majoră: Kevin Magnussen și Romain Grosjean au monopolizat a treia linie a grilei de start în fața rivalilor de la Renault reprezentați de Nico Hulkenberg și Carlos Sainz. Charles Leclerc și Sergio Perez au completat topul primilor 10 piloți.

Vettel are oportunitatea de a-și extinde semnificativ avansul de 8 puncte din clasamentul general după ce Lewis Hamilton a ocupat doar locul 14 pe grila de start. În ultimele momente ale primei părți a calificărilor, britanicul a oprit monopostul pe circuit în urma unei pierderi de presiune hidraulică. El a încercat să-și împingă monopostul până la boxe, în speranța unei remedieri rapide a defecțiunii, însă nu a putut participa în a doua parte a calificărilor.

Daniel Ricciardo a progresat în a doua parte a calificărilor, însă nu a ieșit pe circuit în a doua parte a calificărilor, mai ales că pilotul Red Bull va pleca de pe ultima poziție în contextul în care a înlocuit numeroase componente ale unității de propulsie.

Germania – Rezultate Calificări:

[ad_2]

SURSA INFORMATIE

Loading...
Tags

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Captcha Captcha Reload

Close
Close