Masini

Vettel a găsit explicația pentru penalizarea din Austria: “Pedepsele sunt dictate pentru ne-am plâns prea mult de manevrele rivalilor”

Sebastian Vettel susține că penalizarea primită după calificările din Austria este rezultatul criticilor formulate în general de piloți la adresa manevrelor realizate în trecut de rivali.

Newsletter
Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.

Sebastian Vettel a revenit pe prima poziție în clasamentul general după locul 3 obținut în Marele Premiu al Austriei, într-o cursă în care a plecat de pe locul 6 pentru a termina în spatele lui Max Verstappen și Kimi Raikkonen.

Pilotul Scuderiei Ferrari ar fi avut însă o șansă mare să obțină victoria dacă nu ar fi fost penalizat cu 3 poziții pe grila de start pentru că l-a încurcat pe Carlos Sainz în timpul unui tur rapid din a doua parte a calificărilor. Germanul consideră însă că numeroasele penalizări aplicate în Formula 1 în ultimii ani sunt cauzate de faptul că piloții se vaită frecvent că rivalii au un comportament nepotrivit pe circuit.

“Nu mi s-a spus, am încercat să fiu atent la el, dar… Cartea de reguli este incredibil de mare acum. Cred că este rezultatul faptului că noi toți, toți piloții, au fost mai mult sau mai puțin aceeași situație și ne-am plâns că a făcut asta, a făcut altceva”, a declarat el.

Vettel are însă și o soluție pentru ca influența comisarilor de cursă să scadă în perioada următoare prin reducerea situațiilor în care aceștia intervin. “Până la urmă ar trebui să ne lase să ne rezolvăm singuri problemele pe circuit. Așa cred eu”, a adăugat el.

Înaintea cursei de la Silverstone de la sfârșitul acestei săptămâni, Vettel are un avans de un punct în clasamentul general în fața principalului său rival, Lewis Hamilton.

Via Motorsport

[ad_2]

SURSA INFORMATIE

Loading...
Tags

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Captcha Captcha Reload

Close
Close