Masini

Un nou studiu arată că 91% dintre motoarele diesel Euro 6 depășesc emisiile legale: “Ar trebui să nu mai cumpărăm mașini diesel”

Un studiu independent arată că 91% dintre motoarele diesel Euro 6 depășesc normele de poluare în regim de utilizare real, în timp ce motoarele pe benzină sunt mai eficiente.

Newsletter
Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.

Organizația independentă non-profit International Council on Clean Transportation (ICCT) cu sediul la Berlin a realizat un amplu studiu cu privire la emisiile mașinilor în timpul rulării obișnuite pe drumuri, pentru a verifica în ce măsură acestea respectă normele de poluare.

Testul a primit numele oficial The Real Urban Emissions Inițiative (True) și a constat în testarea a nu mai puțin de 4.850 de mașini echipate cu motoare diesel și pe benzină de la Euro 3 la Euro 6. În funcție de emisii, mașinile au primit unul dintre cele 3 rating-uri disponibile: verde pentru un rezultat bun, galben pentru un rezultat mediocru și roșu pentru rezultate slabe.

Organizatorii au măsurat în special emisiile de oxid de azot, gazul care a condus la scandalul Dieselgate, iar rezultatele publicate au potențialul de a trage un semnal de alarmă. 

Datele arată că toate mașinile echipate cu motoare diesel Euro 3, Euro 4 și Euro 5 au primit rating roșu, la fel ca și 91% dintre mașinile cu motoare diesel Euro 6. Cu alte cuvinte, inclusiv modelele care utilizează motoare de ultima generație emit mai mult oxid de carbon decât permite legea în timpul rulării obișnuite pe șosea.

De asemenea, 4 grupuri auto au avut în medie emisii de peste 12 ori mai mari decât limitele admise, iar toate unitățile Euro 5 au emis de peste două ori mai multe emisii de oxid de azot decât limitele permise.

În schimb, toate mașinile echipate cu motoare pe benzină Euro 6 au primit calificativul galben sau verde.

Oficialii ICTT susțin că principala concluzie a studiului este că șoferii ar trebui să evite achiziționarea mașinilor diesel, chiar dacă acestea respectiva norma de poluare Euro 6.

“Dacă aș fi un client, m-aș uita la aceste cifre și aș junge la concluzia că nu trebuie să cumpăr o mașină diesel. Nici măcar vehiculele cu motoare diesel Euro 6 nu obțin performanțe bune în acest moment, așa că cele mai multe dintre ele nu ar trebui să aibă acces în centrul orașelor”, spune Peter Mock, membru în cadrul ICCT.

Via Motor1

[ad_2]

SURSA INFORMATIE

Loading...
Tags

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Captcha Captcha Reload

Close
Close