GadgetGadgeturiGadgeturi & Internet

Un ceas cu ecran flexibil ar putea inlocui smartphone-ul. Cum functioneaza noul Nubia Alpha

Ceasurile inteligente pot domina piata tehnologiei de purtat. Expertii estimeaza ca 190 de milioane de unitati vor fi vandute pana in 2022, scrie Forbes, insa un dispozitiv ar putea revolutiona segmentul de piata. Noul Nubia Alpha imbina un smartphone cu un ceas inteligent, cu ajutorul unui ecran flexibil.

In cadrul World Mobile Congress 2019, cel mai mare targ de tehnologie mobila din lume, Nubia a prezentant primul smartphone din lume ce poate fi purtat, potrivit Digital Trends.

Noul Nubia Alpha e un ceas inteligent cu numeroase capacitati de smartphone, inclusiv efectuarea apelurilor si surprinderea imaginilor cu ajutorul camerei.

In locul unui ecran circular, are un ecran flexibil OLED de 4 inchi in forma dreptunghiulara, cu o rezolutie 960 X 192. Se muleaza pe lautile bratarii si ofera o suprafata activa mai mare decat un smartwatch obisnuit.

Dispozitivul e dotat cu o camera si un senzor de recunoastere a gesturilor si are trei versiuni, una neagra, una argintie si una placata cu aur de 18K.

Chiar daca pare hi-tech, specificatiile nu au impresionat expertii. Nubia Alpha are un procesor Snapdragon Wear 2100, 1 GB RAM si 8 GB spatiu de stocare, plus o baterie de 500 mAh. Dispozitivul poate monitoriza nivelul de efort fizic si ritmul cardiac.

Utilizatorii pot interactiona cu dispozitivul si prin intermediul sistemului de controlare prin gesturi Air Interaction Mechanics, insa aceasta metoda nu functioneaza intotdeauna, potrivit unor persoane ce au testat Nubia Alpha in cadrul World Mobile Congress.

Nubia Alpha, primul smartphone pe care il poti purta pe incheietura, costa intre 450 si 650 de euro, in functie de specificatii si va fi lansat oficial pe piata europeana in urmatoarele luni.

Loading...

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Captcha Captcha Reload

Close
Close