18+

Sex in timpul sarcinii? Afla cum este afectat bebelusul

Sex in timpul sarcinii?!… Iata o problema cu care multe familii se confrunta. “Facem, nu facem?”, “E bine, nu e bine?”, “Ne afecteaza bebelusul sau nu?” sunt numai cateva intrebari la care multe cupluri cauta un raspuns specializat. Dintre toate, cea mai grea este “Oare are copilul de suferit?”. Intrebarea devine din ce in ce mai sacaitoare pe masura ce bebelusul creste.

Iata ce spun specialistii in legatura cu partidele de sex in timpul sarcinii.

Sex in timpul sarcinii: Primul trimestru

Chiar daca ti se poate parea ca sexul va dauna bebelusului, in primul trimestru de sarcina, nici nu se pune problema. Copilul este atat de mic, incat nici n-ai simti vreo diferenta. Exceptie este cazul in care medicul iti interzice cu stricteze sa faci sex din pricina riscului de avort spontan. Insa aceste exceptii sunt destul de rare.

Probleme intampinate

Fiind in primul trimestru de sarcina, cel mai probabil te confrunti cu starile de rau, greturi, varsaturi, dureri, sensibilitate a sanilor. Cel mai probabil, nici nu-ti va sta mintea la sex. Pentru a nu pierde, insa, din intimitatea cuplului, puteti sta imbratisati, sa va giugiuliti, fara vreo intentie sexuala.

Sex in timpul sarcinii: al doilea trimestru

Incet-incet, greturile au disparut, nu te mai simti extenuata si, cel mai probabil, nu mai persista nici riscul de pierdere a sarcinii. Este posibil ca medicii sa-ti dea unda verde.

Copilul nu va avea deloc de suferit, chiar daca este mai mare. Singurul inconvenient este ca n-ati mai putea face sex in pozitia misionarului, nici in pozitia femeia deasupra. Insa, daca va puneti imaginatia la lucru, cu siguranta veti gasi niste pozitii confortabile pentru amandoi.

Iata aici cateva sugestii.

Probleme intampinate

Unele pozitii s-ar putea sa-ti fie incomode, insa nu trebuie sa renunti. De asemenea, activitatea sexuala va “excita” copilul in sensul ca, simtind miscarile, se va agita si el, si-l vei putea simti mai des. Nu iti face insa griji cu privire la faptul ca sotul l-ar putea lovi cumva. E doar un mit. Sunt cateva zeci de centimetri bune pana ca penisul si copilul sa se intalneasca.

Sex in timpul sarcinii: al treilea trimestru

Te simti mare si neatragatoare. Esti obosita si faci pipi des. Nu este tocmai o situatie excitanta, deci iti va fi foarte greu sa fii creativa. Cu toate acestea, daca ai chef de sex, tine minte ca nu ii faci rau bebelusului. Deloc! Exceptie, desigur, cazurile in care medicul interzice cu desavarsire orice activitate sexuala.

Spre finalul sarcinii, sexul poate declansa nasterea, intrucat substantele din sperma ajuta colul sa se dilate. De asemenea, stimularea sfarcurilor va elibera oxitocina care, la randul ei, va declansa contractiile. Multe cupluri fac sex dupa ce sarcina a ajuns la termen pentru a grabi nasterea.

Probleme intampinate

Cu siguranta nu poti sta intinsa pe spate, insa poti incerca pozitia lingura sau sa te folosesti de perne. De asemenea, exista posibilitatea ca penisul sa atinga copilul, insa – stai linistita – nu-l va rani. Acest lucru se poate intampla in  ultimele zile de sarcina, in apropierea nasterii.

Foarte important! Daca s-a rupt apa, sexul este interzis. Acesta este singurul caz in care sexul poate rani copilul. Odata eliminat dopul de mucus si dupa ce ti s-a rupt apa, nu mai este nimic care sa protejeze copilul. Orice corp strain introdus in vagin poate duce la infectii.

Loading...
Tags

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Captcha Captcha Reload

Close
Close