Masini

Soluție pentru șoferul care a pus pe jar Poliția cu numărul de înmatriculare

Răsturnare de situație în dosarul ”numărul de înmatriculare”. Vorbim deja despre celebrul Audi A5 gri care a pus pe jar poliția rutieră și a dus la ridicarea permisului de conducere al șoferului său și a plăcuțelor de înmatriculare.

La doar câteva zile de la ridicarea acestora, considerată de mulți drept un abuz al poliției rutiere prin faptul că șoferul nu a primit nici dovadă că i-au fost ridicate numerele de înmatriculare și nici proces verbal pentru ridicarea permisului de conducere, poliția rutieră dă înapoi.

Direcția Rutieră a propus Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 să claseze dosarul penal deschis pe numele șoferului acestui vehicul. Mai mult decât atât, șeful Poliției Române a cerut verificări interne privind modul ”eronat” în care a fost argumentată sancțiunea.

Când i-au ridicat polițiștii numerele de înmatriculare și permisul de conducere, aceștia au motivat gestul prin faptul că acestea nu respectă Convenția de la Viena din 1968. Respectiva înțelegere internațională a fost actualizată acum doi ani și permite numerele de înmatriculare formate doar din litere în țările care au semnat inițial acea convenție și nu au contestat modificările din 2016. România este printre țările în care se aplică modificarea.

[ad_2]

SURSA INFORMATIE

Loading...

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Captcha Captcha Reload

Close
Close