Stiri interne

Se semnează contractul pentru reabilitarea nodului hidrotehnic de la Sânmihaiu Român

Timișorenii vor putea ajunge cu vaporul pana în Serbia. În scurt timp va avea loc semnarea contractelor pentru demararea reabilitării nodului hidrotehnic de la Sânmihaiu Român.

Administrația Bazinală Apele Banat urmează să semneze săptămâna viitoare contractul pentru lucrările de reabilitare a nodului hidrotehnic de la Sânmihaiu Român, care va permite trecerea traficului naval dinspre Bega spre graniță, a anunțat Titu Bojin, şeful Administrației Bazinale a Apelor Banat. Contractul se va semna cu ocazia sărbătoririi Zilei Mondiale a Apei. Astfel, va fi posibilă navigaţia până la ieşirea din ţară a canalului.

„Pista de biciclete se va continua de la noi, cei 37 de kilometri, în proiectul care îl vom semna miercuri. Vecinii noștri sârbi au şi ei șapte milioane de euro, pentru a realiza 43 de kilometri. Deci pista va fi de 80 de kilometri până la vărsarea Begăi în Tisa. Şi proiectul lor de e de doi ani, ca şi al nostru, pentru reabilitarea nodului hidrotehnic (n.r. de la Sânmihaiu Român)”, a declarat Bojin.

La finalul lunii decembrie, Titu Bojin anunța că interesate de proiectul de reabilitare sunt șapte firme, acestea efectuând şi o vizită în teren. Proiectul are o valoare totală de 13.877.987 euro (TVA inclus), din care părții române îi revine 6.929.795 euro, restul fiind accesat de către partenerii din Serbia (VDP Vode Vojvodine).

Sursa: www.tion.ro

Loading...

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Captcha Captcha Reload

Close
Close