18+Feminin

Cum se ajunge la ORGASM. Nu ţine nici de mărime, nici de experienţă – FOTO+VIDEO

O concepţie comună greşită este că abilitatea de a trăi un orgasm depinde de experienţa şi încrederea în partener.

Mai mult decât atât, mulţi oameni sugerează că dimensiunea penisului sau iscusinţa sexuală a pertenerului determină dacă punctul culminant va fi atins în timpul actului sexual sau nu.

Oamenii de ştiinţă au descoperit că abilitatea unei persoane de a ajunge la orgasm este în mare măsură dependentă de propria ei anatomie şi, ca atare, este dincolo de controlul propriu.

La bărbaţi, semnalele dintre creier, coloana vertebrală si penis trebuie să funcţioneze în mod corespunzător. În timp ce la femei, deplasarea clitorisului din timpul actului sexual dictează dacă va simţi sau nu orgasm.

“Acesta ne oferă o bază mai ştiinţifică şi anatomică asupra faptului de ce oamenii nu ating orgasmul, decât doar cunoştinţele sociale despre dimensiunea penisului sau amplasarea punctului G”, afirmă Jason Siegel, de la Clinica Mayo, autorul studiului.

O echipă de cercetători de la Clinica Mayo şi de la Şcoala de Medicină a Universităţii Indiana a analizat studiile anterioare despre neuro-anatomia sexuală pentru a afla dacă factorii mosteniţi joacă un rol în atingerea orgasmului.

“Când este vorba de anatomia masculină, oamenii se concentreze într-adevăr pe mărimea penisului, dar acest lucru pare mai mult anecdotic decât adevărat”, a declarat Jason Siegel.

Oamenii de ştiinţă au descoperit că abilitatea unui bărbat de a avea orgasm depinde în mare parte de sistemul său nervos. Trebuie să existe un echilibru adecvat între sistemul nervos parasimpatic (care controleaza corpul în repaus) şi a sistemului nervos simpatic, care controlează răspunsul corpului în timpul stării active.

”Cu alte cuvinte, performanţa penisului unui bărbat se bazează pe un conglomerat de reflexe (bucle de reflexe)”, a explicat Siegel.

Sursa: www.descopera.ro

Loading...
Tags

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Captcha Captcha Reload

Close
Close