Masini

Sărbătoare la Volkswagen: Au livrat 200.000 de modele din gama R

Volkswagen sărbătorește livrarea exemplarului cu numărul 200.000 din gama R.

Discutăm despre gama de performanță a celor de la Volkswagen, inaugurată în 2002 cu modelul Golf R32. Pe atunci, era vorba despre o variantă VR6 a lui Golf IV, dar gama a fost îmbogățită între timp cu modele de performanță bazate pe Passat, Scirocco și Touareg. O variantă R a lui Polo a fost în discuție, însă nu s-a materializat.

Exemplarul cu numărul 200.000 este un Golf R, iar acesta a fost livrat chiar de directorul executiv al Volkswagen R, Jost Capito. Clientul norocos este din Regatul Unit și se numește Keith Williamson.

Keith a comandat un Golf R cu pachetul Performance și cu o evacuare semnată Akrapovic. Mai mult decât atât, britanicul a deținut în trecut un Golf V R32 și se declară fan înfocat al mărcii germane. În mod interesant, clientul exemplarului aniversar Golf R nu a renunțat la vechile sale modele Volkswagen și a păstrat atât R32-ul din generația Golf V, cât și un Golf VI GTI.

Litera R vine de la Racing și divizia care produce aceste modele se numea Volkswagen Individual până în 2011, când a devenit Volkswagen R. Primul model din gama R, Golf IV R32, avea un motor de 3.2 litri, de unde și prezența celor două cifre din denumire.

Între timp, cei de la Volkswagen au aplicat strategia de downsizing și pentru modelele de performanță, iar motorizarea VR6 nu a mai fost dezvoltată mai departe. Cel mai puternic Volkswagen Golf de serie oferă acum 300 CP dintr-un motor de doar 2.0 litri, supraalimentat cu o turbosuflantă. Acest model a pierdut 10 CP după alinierea mărcii germane la standardele WLTP.

Chiar și așa, Golf R oferă un pachet greu de bătut în segmentul compact între mărcile de volum, iar cei de la Volkswagen sunt printre puținii constructori de volum care oferă și break-uri de performanță.

Volkswagen Beetle renăscut: sistemul de propulsie electric este cheia

gama R

[ad_2]

SURSA INFORMATIE

Loading...

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Captcha Captcha Reload

Close
Close