Masini

Ricciardo a semnat un contract pe două sezoane cu Renault: “A fost una dintre cele mai grele decizii din cariera mea”

Daniel Ricciardo va concura pentru Renault în următoarele două sezoane după ce a decis să părăsească Red Bull, cel mai probabil ca urmare a faptului că echipa austriacă va folosi motoare Honda.

Newsletter
Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.

Daniel Ricciardo a afirmat cu numai câteva zile în urmă că semnarea unui nou contract cu Red Bull pentru sezonul 2019 reprezintă o simplă formalitate și că un anunț oficial va fi făcut în cursul lunii august.

Anunțul a sosit la timp, însă marea surpriză este că pilotul australian a semnat cu Renault, nu cu Red Bull Racing. Noul contract este valabil pentru sezoanele 2019 și 2020, iar Ricciardo susține că a fost impresionat de progresele realizate de echipă în ultimii ani.

“A fost probabil una dintre cele mai dificile decizii din cariera mea. Dar m-am gândit că este timpul pentru o provocare nouă și proaspătă. Știu că mai este mult până când Renault își va atinge obiectivul de a concura la cel mai înalt nivel, dar am fost impresionat de progresele lor din ultimii doi ani. Știu că, de fiecare dată când a fost în sport, Renault a câștigat în cele din urmă”, a explicat el.

Cel mai probabil, Ricciardo a ajuns la concluzia că are mai multe șanse să obțină performanțe bune cu Renault în 2019, în contextul în care Red Bull a renunțat la motoarele constructorului francez în favoarea unităților furnizate de Honda.

În plus, presa internațională vehiculează că o altă explicație este și faptul că Max Verstappen a semnat anterior prelungirea contractului pe un salariu semnificativ mai mare decât al său. Ricciardo va deveni astfel coechipierul lui Nico Hulkenberg, care avea deja contract pentru sezonul 2019.

“Respectăm decizia lui Ricciardo de a pleca și îi dorim toate cele bune. Vrem să-i mulțumim pentru rolul pe care l-a jucat de la alăturarea la echipă în 2014. Vom continua să evaluăm numeroasele opțiuni disponibile înainte să ne decidem cine va concura alături de Verstappen pentru sezonul 2019”, a declarat Christian Horner, șeful Red Bull.

Principalul favorit să-l înlocuiască pe Ricciardo la Red Bull este Pierre Gasly, care a obținut câteva performanțe bune în acest an pentru Toro Rosso. Varianta de rezervă este Carlos Sainz Jr, pilot aflat sub contract cu Red Bull, dar împrumutat în acest an chiar la Renault.

Via Red Bull, Renault

[ad_2]

SURSA INFORMATIE

Loading...
Tags

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Captcha Captcha Reload

Close
Close