Sanatate

Remediul natural, simplu si la indemana oricui care scade tensiunea arteriala si stimuleaza digestia

Branca ursului este o planta medicinala are efectele uimitoare de scadere a tensiunii arteriale si de stimulare a digestiei. Denumita in limba latina Heracleum sphondylium, se mai numeste si crucea pamantului sau laba ursului.

luare-tensiune-310x165

 

Aceasta planta medicinala se recunoaste usor dupa manunchiurile bogate in flori de culoare alba, frunzele ei sunt groase si paroase de forma unei labe de urs (de unde si denumirea ei). Creste in livezi, pe pajisti manoase, la marginea drumului langa rauri, in santuri, tufe si luminisuri dar poate fi cultivata si in parcuri sau gradini. Este o minunata planta medicinala intrucat efectele sale sunt uimitoare in scaderea tensiunii arteriale (hipotensiva) si, de asemenea, stimuleaza digestia. Frunzele proaspete ale plantei se pot consuma ca salata.

Insa, planta contine furocumarina si poate produce reactii alergice la unele persoane. Frunzele proaspete si mugurii plantei se recolteaza din luna aprilie si pana in luna octombrie. Aplicatiile externe cu frunze de branca ursului se fac cu succes in tratamentul artrozei, boala care este legata de efecte degenerative ale articulatiilor de la umar, sold sau genunchi. Frunzele proaspat culese se spala, se zdrobesc cu un sucitor din lemn si se aplica terciul direct pe zona dureroasa. Se infasoara locul cu o bucata de panza si se lasa cataplasma sa actioneze pe toata durata noptii.

Esenta de branca ursului se utilizeaza cu succes pentru tratamentul starilor de impotenta la barbati. Esenta se prepara din frunze si tulpini, se taie marunt si se intoduc intr-o sticla, se toarna alcool rafinat de 38-40 de grade pana se acopera plantele si se lasa la loc calduros si luminos timp de doua saptamani. Se iau in fiecare zi cate 30 de picaturi de esenta in ceai de cretisoara, de doua ori pe zi.

De asemenea, terciul din frunze proaspete de branca ursului se foloseste si pentru tratamentul loviturilor (traumatisme), se aplica un strat de grosimea unui deget, se leaga bine locul cu o fasa si se lasa cateva ore sau toata noaptea sa actioneze. Ceaiul din frunze de branca ursului este bun pentru gargara, in cazul durerilor in gat.

Terci – frunzele proaspete, spalate, se zdrobesc cu un sucitor din lemn, se pun pe o bucata de panza sau direct pe zona dureroasa si se lasa cateva ore sau toata noaptea sa actioneze.

Utilizare:

Ceai – o lingurita cu varf cu frunze si flori de branca ursului la o cana cu apa clocotita. Se lasa sa infuzeze un minut, dupa care se strecoara. Se beau maximum doua cani de ceai pe zi.

Esenta – frunzele si florile proaspete de branca ursului se taie marunt, se introduce intr-o sticla, se toarna alcool rafinat de 38-40 de grade pana se acopera nivelul plantelor. Sticla se pastreaza intr-un loc calduros timp de doua saptamani. Se iau in fiecare zi cate 30 de picaturi de esenta diluate in ceai de plante de doua ori pe zi.

Terci – frunzele proaspete, spalate, se zdrobesc cu un sucitor din lemn, se pun pe o bucata de panza sau direct pe zona dureroasa si se lasa cateva ore sau toata noaptea sa actioneze.

Sursa: cyd.ro

Loading...

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Captcha Captcha Reload

Close
Close