Masini

Red Bull, tentată să folosească motoare Honda din 2019? “Au câștigat trei zecimi de secundă în Canada”

Red Bull ar putea fi tentată să utilizeze motoare Honda din sezonul 2019 ca urmare a îmbunatățirilor realizate de constructorul japonez în Marele Premiu al Canadei.

Newsletter
Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.

Red Bull Racing va anunța cu ocazia Marelui Premiu al Austriei din 1 iulie numele furnizorului de motoare pentru sezonul 2019. Austriecii oscilează intre continuarea parteneriatului cu Renault și trecerea la motoare Honda, iar unul dintre avantaje este că Toro Rosso folosește deja unitățile japoneze, astfel că are acces la datele ambelor unități de propulsie.

În Marele Premiu al Canadei de la finalul săptămânii trecute, Renault și Honda au adus îmbunătățiri la unitățile de propulsie, iar cei de la Toro Rosso au fost impresionați de progresele arătate de niponi. “Vorbim despre aproximativ 3 zecimi de secundă pe tur”, a explicat Helmut Marko, consultantul celor de la Red Bull.

Presa internațională anticipează deja că Red Bull va trece la motoare Honda, mai ales ca urmare a unei reacții fără precedent din partea celor de la Renault. Oficialii constructorului francez se întrec acum în promisiuni și afirmă că Red Bull poate deveni din nou campioană în Formula 1 în numai doi ani, dacă va rămâne alături de Renault. “Cu noi, ei au șansa de a deveni din nou campioni mondiali. Cu ceea ce au acum, cu monopostul lor au șansa să devină din nou campioni în următorii doi ani”, a declarat Cyril Abiteboul, șeful celor de la Renault.

În plus, acesta încearcă să grăbească o decizie finală și afirmă că oferta pentru Red Bull nu va mai fi valabilă la Marele Premiu al Austriei. “Am stabilit un termen limită, cei de la Red Bull cunosc ziua, dar nu este vorba despre cursa din Austria. În Austria vor vorbi direct cu Honda. Au vrut o ofertă, am faut o ofertă, iar această ofertă trebuie acceptată în următoarele zile”, a adăugat el.

Via Autosport, Wheels24, GrandPrix247

[ad_2]

SURSA INFORMATIE

Loading...
Tags

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Captcha Captcha Reload

Close
Close