Masini

RCA se va scumpi din iarnă dacă va fi eliminat plafonul de 25%

Noi vești proaste pentru șoferi. De data aceasta, sunt anunțate scumpiri ale RCA din iarnă.

Vestea vine de la Asociația Societăților de Service Auto Independente, care trage un semnal de alarmă privind creșterea probabilă a tarifelor RCA din iarna lui 2018. Potrivit acestora, creșterea prețului unei polițe de răspundere civilă auto ar putea să aibă loc odată cu eliminarea plafonului de cheltuieli administrative, fixat în trecut la 25% din costul polițelor de asigurare răspundere civilă auto.

Autoritatea de Supraveghere Financiară a înființat deja un grup de lucru special pentru a efectua modificări asupra legii RCA, iar acest grup va finaliza lucrările până la sfârșitul lunii septembrie. Pe lângă posibila scumpire la RCA, este în discuție și posibilitatea de a elimina obligația impusă firmelor de asigurări de a notifica Autoritatea de Supraveghere Financiară cu 60 de zile înainte de a modifica tarifele pentru polițele de răspundere civilă auto.

Practic, dacă această modificare ar fi făcută în lege, companiile care vând polițe de răspundere civilă auto ar putea să modifice prețul ori de câte ori doresc, fără să mai notifice ASF și fără a mai fi legate de plafonul de cheltuieli administrative fixat anterior.

[ad_2]

SURSA INFORMATIE

Loading...

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Captcha Captcha Reload

Close
Close