Masini

Prima mașină electrică fabricată în România: GTG

GTG Oxigen este numele primei mașini electrice fabricate în România. Este propunerea unor întreprinzători din Baia Mare și proiectul său a fost finanțat în proporție de 74% din fonduri europene.

Numele companiei vine de la GoTech Green, iar modelul în sine se numește Oxigen. Are o cutie de viteze automată cu reglaj continuu, adică de tip CVT, în timp ce motorul este o unitate trifazată asincronă, alimentată la 48V și cu o baterie de 150 Ah. Viteza maximă a acestui model este de numai 55 km/h.

Design-ul este realizat de o casă specializată din Italia, iar componentele necesare punerii în mișcare sunt obținute de la diverși furnizori din întreaga lume. Înainte de a produce mașini electrice, compania denumită astăzi GTG era o firmă care producea textile, dar a fost decisă o restructurare în urma crizei economice din 2009.

Conform omologării, vehiculul este în clasa L7e, adică este un cvadriciclu greu, nu un autoturism clasic, care ar fi fost încadrat la clasa M1. Are o masă totală de 700 de kilograme, dar cântărește doar 400 de kilograme fără baterii.

Producătorul estimează că modelul oferă o autonomie cuprinsă între 120 și 150 de kilometri, iar costul parcurgerii a 100 de kilometri este de 2.5 lei. În materie de dotări există servodirecție, computer de bord, Radio cu USB și card SD, geamuri electrice, frâne față pe disc și suspensie de tip McPherson.

Culoarea standard este alb, dar poți alege altă nuanță metalizată pentru 200 de euro în plus, arată lista de prețuri care era valabilă în luna iunie 2018. Linia de asamblare va fi pusă în funcțiune în februarie 2019, spune Gheorghe Mureșan, fondatorul GTG.

Aerul condiționat este o dotare opțională și costă 850 de euro fără TVA. Totodată, cablul Type 2 pentru încărcarea de la stațiile publice disponibile în diferite locuri din orașele românești te va costa încă 250 de euro. Poți să-ți montezi și o stație de încărcare acasă, care te va costa între 950 și 1450 de euro, în funcție de tipul ales.

Sunt oferite patru versiuni ale acestui model, iar toate au o motorizare de 4.5 kW. Garanția este de doi ani fără limită de kilometri, în timp motorul are o garanție de trei ani fără limită de kilometri. Vopseaua este și ea garantată pentru doi ani.

Prețul de bază al celei mai ieftine variante, GTG Oxigen 2, este de 11.888 de euro cu TVA inclus. Aceeași variantă, dar cu echiparea de vârf costă 13.625 euro cu TVA inclus. Însă, dacă doriți baterii Litiu-ion cu echiparea standard, prețul urcă la 13.851 euro cu TVA inclsu. Pentru varianta de echipare de vârf și cu baterii Litiu-Ion, prețul ajunge la 14.910 euro cu TVA inclus. Conform programului Rabla Plus, puteți primi o bonificație de la stat în valoare de până la 10.000 de euro la achiziția unui autovehicul electric, însă acest bonus este limitat la maximum 50% din prețul de listă al vehiculului.

Potrivit Mediafax, compania livrează în prezent o mașină la trei luni, dar linia de asamblare va reduce timpul de așteptare la doar două sau trei săptămâni de la recepția comenzii.

Foto: Bogdan Petri

[ad_2]

SURSA INFORMATIE

Loading...

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Captcha Captcha Reload

Close
Close