Masini

Porsche lansează stații care încarcă bateria mașinilor electrice în numai 20 de minute: Taycan va fi primul model compatibil

Porsche a inaugurat 4 puncte de încărcare pentru mașini electrice care utilizează o tensiune de 800 de volți, ceea ce permite o încărcare în numai 20 de minute pentru vehiculele cu autonomie de 400 de kilometri.

Newsletter
Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.

Porsche a anunțat deschiderea a patru puncte de încărcare pentru mașini electrice în parcul tehnologic Berlin-Adlershof din Germania.

Punctele de încărcare realizate de constructorul german au o tensiune de 800 de volți, de circa două ori mai mare decât punctele de încărcare obișnuite.

Prin urmare, Porsche afirmă că o mașină electrică cu o autonomie de 400 de kilometri se poate încărca la o astfel de stație în numai 20 de minute, comparativ cu intervalul de 40-80 de minute necesar pentru stațiile cu o tensiune de 400 de volți.

În prezent nu există nicio mașină electrică capabilă să suporte încărcarea cu tensiune de 800 de volți, însă germanii au anunțat deja lansarea unui astfel de model pentru anul 2019: Porsche Taycan, versiunea de serie a conceptului Porsche Mission E. De altfel, întregul proiect este dezvoltat pentru a sprijini lansarea primului model electric de serie al mărcii.

“În această lume a mobilității în care lucrurile evoluează rapid ne pregătim constant pentru lansarea primului model electric Porsche, și anume Taycan. O componentă esențială a strategiei este să avem o infrastructură de încărcare corespunzătoare”, explică Karsten Sohns, directorul executiv al Porsche Germania.

Proiectul este dezvoltat de divizia Porsche Engineering, care are o subsidiară inclusiv în România, la Cluj-Napoca. De altfel, subsidiara din România a anunțat luni că a atins pragul de 100 de angajați, motiv pentru care își va reloca sediul central într-un spațiu mai mare.

Porsche Taycan va fi echipat cu două motoare electrice care vor genera în total 440 kW, echivalentul a 600 de cai putere, ceea ce va permite mașinii să ajungă la 100 km/h în mai puțin de 3.5 secunde. De asemenea, modelul va ajunge la 200 km/h în mai puțin de 12 secunde.

Via Porsche, Profit

[ad_2]

SURSA INFORMATIE

Loading...
Tags

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Captcha Captcha Reload

Close
Close