DescopeririIstorieIstorie

O nouă teorie demontează tot ceea ce se ştia până acum: Piramidele Egiptului n-ar fi morminte

 

O nouă teorie susține că piramidele Gizei din Egipt nu au fost create ca morminte și au fost ridicate de fapt înainte de datele din cărțile de istorie. De ani de zile piramidele antice au lăsat istoricii încurcați asupra structurii lor complexe, iar astăzi avem parte de acestă nouă versiune care, practic, le anulează pe toate celelalte.

Egiptologii cred că au fost construite cu ajutorul a peste 100.000 de oameni pentru a servi ca mormânt pentru faraonul dinastiei a patra, Keops, în 2580-2560 Î.H. Dar teoreticienii conspiraționişti susțin că abilitățile celor care au trăit la vremea respectivă nu le-ar fi permis să efectueze o astfel de lucrare, datorită lipesei de cunoştinte în domeniul de a construi.

History Channel sugerează faptul că structura poate să fi fost creată ca un „centru de putere“, într – un recent episod. Și Kevin Burns – producătorul seriei – a adăugat “combustibil pe foc” cu o teorie interesantă. Într-un interviu exclusiv pentru Daily Star Online, el a susținut că interiorul celei mai mari structuri a complexului – Marea Piramidă – nu se potrivește cu ideea că a fost construită pentru a fi un mormânt.

“Marea Piramidă nu are sens să fie un mormânt, nu există hieroglife pe zidurile ei”. “Nu a existat niciodată un corp acolo”.”Faraonii egipteni au fost găsiți subteran, nu în piramide”.

După ce a obținut acces special la Marea Piramida, producătorul a aruncat o lumină nouă asupra a ceea ce a văzut echipa: “Interiorul Marii Piramide este o structură extraordinar de sofisticată “, spune el. “Are ziduri de granit unde pietrele sunt ajustate precis și absolut perfecte”. “Nu sunt tăiate manual, sunt ca o lucrare de zidărie extrem de precisă”.Aceasta a condus pe Kevin să creadă că structura ar putea fi construită înainte de Marele Potop Biblic – acum 10 000 de ani .

“Teoria pe care o găsesc foarte convingătoare a fost că Marea Piramidă a fost o structură care datează de dinaintea Marelui Potop – ar putea fi mult mai veche decât ne gândim”, a adăugat el. “Marea Piramidă pare a fi o structură care nu se potrivește cu tehnologia egiptenilor din antichitate”. “Există dovezi despre mari inundații în scrierile istorice”. “A existat o civilizație umană înaintea Marelui Potop, oare cât de sofisticată ar fi putut să fie această civilizație?”“Este tot mai sigur că aşa s-a întâmplat”, concluzionează expertul.

Loading...
Tags

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Captcha Captcha Reload

Close
Close