18+Feminin

Nu ai orgasm? Iată care ar puta fi explicația

Multă lume crede că a avea orgasm depinde de abilitatea fiecăruia de ajunge în acel punct sau de performanțele partenerului în pat, însă oamenii de știință spun că acesta nu este decât un mit.

 Se pare că posibilitatea de a ajunge la orgasm depinde de fiecare organism în parte și felul în care acesta este „construit”. Așadar nu este vina voastră și nici a partenerului.

O echipă de medici de la Mayo Clinic și profesori de la Universitatea de Medicină din Indiana au realizat un studiu prin care au descoperit posibilele motive pentru care unele persoane nu ajung la orgasm.

Oamenii de știință susțin că apariția orgasmului depinde în special de sistemul nervos. În cazul bărbaților, orgasmul depinde de legătura dintre creier, măduva spinării și penis trebuie să funcționeze bine, iar în cazul femeilor depinde de migrația clitorisului în timpul actului sexual, scrie Daily Mail via dcnews.ro

”Acest studiu ne oferă o explicație științifică cu privire la orgasm, spre deosebire de explicațiile din popor legate de lungimea penisului și punctul G”, a declarat Dr Jason Siegel, unul dintre autorii studiului.

Oamenii de știință au descoperit că un bărbat care are probleme cu arcul reflex poate aveam probleme și în a atinge orgasmul. Arcul reflex este cea mai scurtă legătură parcursă de impulsul nervos de la receptor, nervul senzitiv la centrul nervos.

În cazul femeilor , s-a descoperit că clitorisul migrează în timpul actului sexual către peretele vaginal. Cu cât acesta este mai aproape de peretele vaginal, cu atât șansele de avea orgasm sunt mai mari.

 

Loading...
Tags

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Captcha Captcha Reload

Close
Close