Sanatate

Negii: tratament și metode de prevenire a apariției lor

Orice om își dorește o piele fină, frumoasă, lipsită de puncte negre, coșuri sau negi. Dar soarta nu ne oferă mereu ce ne dorim și apoi căutăm remedii la problemele noastre. Azi vorbim despre negii inestetici, tratament si metode de prevenire a aparitiei lor.

Dacă ai avut vreodată probleme cu negii, înțelegi cât de frustranți sunt. Și dureroși! Dar află că poți scăpa de această problemă inestetică. Sfaturile dermatologilor sunt puţine la număr, foarte utile şi deloc complicate.

Negii: tratament

Primul pas este un sistem imunitar sănătos. Dacă rezolvați această problemă, negii vor dispărea de la sine. Vindecarea va dura ceva timp și negii vor dispărea mai greu. Între timp, virusul care cauzează negii poate migra în altă parte a corpului.

În momentul tratării, dermatologii recomandă acoperirea negilor pentru a împiedica răspândirea lor. Aceștia pot fi dați și altor persoane. Este important să te speli pe mâini ori de câte ori îți atingi negul. E indicat să nu tai negii cu lama pentru a nu afecta problema și favoriza răspândirea lor.

Negii: metode de prevenire

Human papillomavirus (HPV) este virusul care duce la apariția negilor. Se răspândește ușor de la un om la altul și se întâlnește peste tot. E greu să te ferești de el, dar poți să o faci cu acești pași:

  • evită atingerea negilor altor persoane. Fiecare membru al familiei trebuie să aibă propriul prosop, propria unghieră, lamă de ras, șosete etc.
  • curăță orice rană sau tăietura. Dacă intri în contact cu virusul HPV prin tăietură, ți se va răspândi în tot corpul.
  • spală-te des pe mâini. Folosește săpun și spală-te cel puțin 1 minut înainte de a clăti.
  • nu sta cu pielea crăpată. Poate îți pare greu de crezut, dar prin crăpăturile pielii intră murdărie și bacterii. Protejează-te cu cremă de mâini.
  • nu îți roade unghiile și cuticulele. Se produc leziuni invizibile ochiului liber, dar vizibile bacteriilor și virușilor din mediul înconjurător.
  • poartă șlapi în locurile publice. Fie că mergi la piscina, sala, saună sau bai publice. Sunt locuri murdare, călduroase și umede, un mediu propice dezvoltării bacteriilor.
  • vaccinează-ţi copiii împotriva virusului HPV. Vaccinul protejează împotriva negilor genitali şi a diferitelor tipuri de cancer care se pot dezvolta în aceste zone ale corpului.
  • tratează hiperhidroza, afecţiunea medicală ce cauzează transpiraţie excesivă. Poate creşte riscul infecţiei HPV care poate duce la apariţia negilor.

Sursa: csid.ro

Loading...

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Captcha Captcha Reload

Close
Close