Enigme

Misterul scheletului cu aspect extraterestru a fost elucidat! Ce arata analiza ADN

Dupa 5 ani de cercetari, oamenii de stiinta au aflat in sfarsit cum se explica aspectul straniu al scheletului Ata.

Descoperit in 2003 in desertul Atacama din Chile, acest schelet minuscul, deformat, a fost considerat mult timp un adevarat mister. Multi au crezut chiar ca este vorba de un schelet de extraterestru, iar testele ADN au durat 5 ani,potrivit yoda.ro

In cele din urma, oamenii de stiinta de la Universitatea California si Universitatea Stanford au finalizat testarea genetica a scheletului, ca sa afle daca este uman.

Concluzia lor este tulburatoare. Scheletul apartine unei fetite, care s-a nascut moarta sau a murit imediat dupa nastere si care suferea de mai multe mutatii genetice extreme, necunoscute pana acum.

Fara indoiala insa, este vorba de un schelet uman, scrie The Independent. Cum se explica insa aspectul atat de neobisnuit?

Ata (cum a fost numit scheletul) are doar 15 cm inaltime, capul extrem de alungit si numai 10 perechi de coaste in loc de 12.

Totodata, dezvoltarea oaselor parea sa indice initial ca apartine un copil cu varsta de aproximativ 6 ani, nu unui fetus. Acum insa misterul a fost elucidat.

Fetita cu scheletul deformat s-a nascut in jurul anului 1970 intr-o localitate din Chile. Genele ai arata ca apartine unei populatii inrudite cu indienii Chilote.

Mutatiile genetice de care suferea sunt responsabile de aspectul ei straniu. Cercetatorii au identificat nu mai putin de 10 mutatii, care au dus la dezvoltarea anormala a scheletului: statura foarte mica, doar 10 perechi de coaste, craniu alungit.

Totodata, fetita suferea de o malformatie congenitala numita hernie diafragmatica, astfel incat diafragma nu se dezvoltase normal. Prin urmare, acest copil nu ar fi putut trai, pentru ca nu se putea hrani normal.

Nu exista inca o explicatie pentru aparitia unui numar asa de mare de anomalii genetice la un copil, dar cercetarea scheletului Ata ar putea fi de mare ajutor pentru medicina.

Loading...
Tags

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Captcha Captcha Reload

Close
Close