Masini

Michelin, interesată să revină în Formula 1 în 2020: francezii vor să furnizeze pneuri cu jante de 18 inch

Michelin a confirmat interesul pentru revenirea în Formula 1 după ce FIA a anunțat trecerea la pneuri cu jante de 18 inch începând din sezonul 2021.

Newsletter
Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.

FIA a lansat săptămâna trecută o licitație pentru stabilirea furnizorului de pneuri pentru perioada 2020-2023, întrucât actualul acord cu Pirelli expiră la sfârșitul anului viitor. Principala provocare a caietului de sarcini este că pneurile trebuie să păstreze actualele jante de 13 inch în 2020, înainte de trecerea la cauciucuri cu jante de 18 inch începând din sezonul 2021.

Michelin a confirmat interesul pentru participarea la licitație, după ce în anii trecuți a insistat că ar reveni în Formula 1 doar dacă jantele ar urma să fie de 18 inch, întrucât această dimensiune oferă mai multe posibilități de a transfera tehnologii către pneurile pentru mașini de serie.

“Studiem textul. Trebuie să ne asigurăm că specificațiile sunt conforme cu modul în care Michelin abordează tehnologia. Putem face pneuri cu jante de 13 inch, dar nu am vrea să facem asta. Implică un nivel suplimentar de complexitate și nu am vrea ca asta să se întâmple”, a declarat un purtător de cuvânt al Michelin pentru publicația RaceFans.

Cererea ca jantele să crească la 18 inch după primul an de contract ar putea reprezenta însă un obstacol pentru producătorii interesați din cauza costurilor suplimentare de a dezvolta pneuri cu jante de 13 inch pentru un singur sezon. Din acest punct de vedere, Pirelli ar urma să fie cea mai avantajată, întrucât este deja prezentă în Formula 1 și nu ar trebui să investească sume mari în continuarea furnizării actualelor specificații pentru încă un sezon.

Via RaceFans

[ad_2]

SURSA INFORMATIE

Loading...
Tags

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Captcha Captcha Reload

Close
Close