Masini

Mercedes-Benz a raportat vânzări record în mai din 2018

Mercedes-Benz, divizia de lux a grupului auto german Daimler, a raportat miercuri un avans al livrărilor de 2,3% în mai, a 63-a lună de creştere consecutivă.

Mercedes a vândut pe plan global 198.187 autoturisme în mai, o cifră record pentru această lună, datorită unui avans de 12,1% în China şi de 0,3% în SUA, în timp ce în Europa livrările au scăzut cu 4,1%.

Luna trecută, Mercedes a fost cea mai bine vândută maşină din gama premium în Germania, Franţa, Belgia, Portugalia, Grecia, SUA, Canada, Brazilia, Coreea de Sud, Japonia şi Australia.

În primele cinci luni ale anului, livrările Mercedes-Benz au urcat cu 5,4%, la 981.063 unităţi, datorită unui avans de 36,8% în China, de 9% în Europa şi de 1% în SUA. În perioada ianuarie – mai 2015, compania germană a vândut aproape 350.000 de SUV-uri pe plan global şi acum pregăteşte lansarea noului model G-Class.

În primele cinci luni ale anului, livrările Mercedes-Benz au urcat cu 6,7% în China şi cu 0,1% în Europa, în timp ce în SUA s-a înregistrat un declin de 0,2%.

Daimler AG vrea să majoreze capacitatea de producţie deoarece subsidiara sa Mercedes-Benz Cars vrea să ajungă la vânzări anuale de trei milioane de vehicule, de la 2,4 milioane anul trecut, declara în luna aprilie a acestui an Markus Schaefer, membru al Board-ului grupului german.

[ad_2]

SURSA INFORMATIE

Loading...

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Captcha Captcha Reload

Close
Close