MasiniMasini

L-au gasit intr-un garaj dupa 54 de ani. Modelul legendar de la MERCEDES are inca anvelopele originale

Acest Mercedes-Benz 300SL a fost inchis intr-un garaj in ultimii 54 de ani. Masina a fost gasita la finalul anului trecut iar acum va fi expusa, in starea actuala, la Concursul de Eleganta de la Amelia Island.

Constructorul german de automobile a lansat modelul 300SL in 1954 cu ocazia Salonului Auto de la New York, prima data cu o caroserie coupe si legendarele usi cu deschidere verticala de tip “gullwing”. Din 1957, clientii au putut opta si pentru o versiune decapotabila, productia ambelor variante incetand in 1963.

Mercedes-Benz 300SL nr.43

Printre primele exemplare coupe care au parasit linia de asamblare s-a aflat si masina din imagini, 300SL-ul cu numarul de sasiu 43. Potrivit documentelor, acest exemplar a fost inmatriculat in Miami in 1954 iar la inceputul anilor ’60 proprietarul a vrut sa-l revopseasca.

Mercedes-Benz 300SL nr.43

Caroseria a fost sablata si dupa aplicarea primer-ului proiectul a fost abandonat din motive necunoscute. Masina a fost inchisa mai apoi intr-un garaj si descoperita 54 de ani mai tarziu, la finalul lui 2018, de divizia Mercedes-Benz Classic. Totul este original, de la jante, la tapiteria din piele; chiar si cauciucurile sunt cele cu care a venit masina din fabrica.

Acum, Mercedes-ul 300SL “Gullwing” cu numarul 43 va fi expus in starea actuala la Concursul de Eleganta care urmeaza sa se desfasoare in Florida (Amelia Island) alaturi de un alt 300SL, cu numarul de sasiu 44, complet restaurat. Si acesta din urma a fost produs tot in 1954, iar specialistii de la Mercedes-Benz Classic au avut grija sa-i redea gloria de altadata.

Mercedes-Benz 300SL nr.43

In 1999, Mercedes-ul 300SL a fost votata masina sport a secolului iar printre celebritatile care au detinut sau detin inca un exemplar se numara Bernie Ecclestone, Justin Trudeau, Pablo Picasso, Juan Manuel Fangio, Paul Newman, Ralph Lauren sau Clark Gable.

Mercedes-Benz 300SL nr.43

www.4tuning.ro

Loading...
Tags

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Captcha Captcha Reload

Close
Close