Masini

Hyundai și Audi vor împărți costurile producției pilelor de hidrogen pentru mașinile Fuel Cell

Colaborare la nivel înalt între două companii majore din industria auto: Hyundai și Audi vor să reducă costurile dezvoltării mașinilor electrice pe pile de hidrogen printr-o colaborare care are ca scop creșterea numărului de unități produse.

Newsletter
Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.

Grupul Hyundai și Audi AG au semnat un contract prin care cele două companii își acordă reciproc drepturile de dezvoltare și de licențiere pe tehnologia Fuel Cell (pile de combustie pe hidrogen) și acces la lanțul de furnizori. Scopul este acela de a accelera dezvoltarea acestei tehnologii care elimină nevoia unui pachet mare de baterii pe mașinile electrice, reducerea costurilor de fabricație a pilelor de hidrogen fiind principala preocupare a constructorilor auto interesați de acest subiect.

Colaborarea dintre cele două companii este deocamdată punctuală, dar se va putea extinde la nevoie și pe mărcile “înrudite”, adică Kia pe de o parte și restul Grupului VW pe de cealaltă parte.

În acest moment, Hyundai se află într-o poziție net superioară celor de la Audi la nivelul dezvoltării acestei tehnologii. Coreenii au dezvoltat experimental o versiune Fuel Cell a lui ix35 și se pregătesc să lanseze la nivel global SUV-ul Nexo, echipat exclusiv cu un sistem de propulsie FCEV (Fuel Cell Electric Vehicle). 

De notat faptul că Hyundai produce in-house, prin compania Mobis, modulele care asigură producția energiei electrice necesare funcționării acestui tip de mașini. Capacitatea actuală de producție este de doar 3000 de module/an, însă Hyundai speră ca această colaborare să asigure desfacerea pe mai multe piețe a produselor sale.

via Hyundai

[ad_2]

SURSA INFORMATIE

Loading...
Tags

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Captcha Captcha Reload

Close
Close