Masini

Formula 1 ar putea acorda puncte pentru toți piloții care termină cursele. Alonso critică propunerea: “Am pierde un element unic”

Formula 1 analizează posibilitatea de a acorda puncte pentru toți cei 20 de piloți, în cazul în care aceștia termină cursa, însă măsura a fost primită cu critici din partea lui Fernando Alonso.

Newsletter
Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.

Liberty Media se gândește în prezent la o serie de schimbări prin care să aducă și mai mult spectacol în Formula 1, iar una dintre propuneri vizează modificarea radicală a sistemului de punctare.

Noul proprietar analizează posibilitatea ca fiecare pilot care termina o cursă să câștige puncte, ceea ce înseamnă că inclusiv ocupantul locului 20 ar urma să fie recompensat, chiar dacă termină ultimul.

Măsura este deja criticată de Fernando Alonso, care consideră că unul dintre elementele cheie ale Formulei 1 s-ar nărui: piloții echipelor din spatele plutonului care reușesc să ajungă sporadic în puncte se bucură în prezent de o reacție pozitivă din partea fanilor.

“În Formula 1 a fost întotdeauna dificil să câștigi puncte. Piloții din frunte câștiga curse și este un fel de recompensă, un moment important. Îmi amintesc de Jules Bianchi care a terminat pe locul 9 la Monaco, a fost un fel de miracol și un moment mare pentru sport. Dacă toată lumea ar câștiga puncte poate că am pierde acel element unic în Formula 1 pe care alte competiții nu îl au”, a declarat spaniolul.

Sistemul cu acordarea punctelor pentru toți piloții se acordă, de exemplu, în competiția nord-americană NASCAR. Aplicarea unui astfel de sistem ar conduce la acordarea unui număr de puncte semnificativ mai mare pentru victorie, 50 sau chiar 100, ceea ce ar complica calculele în lupta pentru titlurile mondiale.

Via Autosport

[ad_2]

SURSA INFORMATIE

Loading...
Tags

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Captcha Captcha Reload

Close
Close