MasiniMasini

Ferrari renunță la amenințările de retragere din Formula 1: “Vom mări bugetul anual pentru a câștiga titlurile”

 

Ferrari a renunțat la amenințările cu privire la o potențială retragere din Formula 1 și anunță o creștere a bugetului anual pentru îndeplinirea obiectivului de a cuceri titlurile mondiale.

Newsletter
Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.

În ultimii ani, oficialii Scuderiei Ferrari au amenințat periodic că se vor retrage din Formula 1 în cazul în care FIA nu va aproba o serie de schimbări în regulamentul tehnic.

Amenințările veneau inclusiv pe fondul lipsei de rezultate, în contextul în care ultimul titlu la constructori datează din 2008, iar ultimul trofeu la piloți a fost cucerit de Kimi Raikkonen în 2007.

Totuși, după decesul președintelui Sergio Marchionne și îndepărtarea șefului Maurizio Arrivabene, oficialii Scuderiei și-au schimbat radical punctul de vedere. În loc să amenințe cu retragerea din Marele Circ, Louis Camilleri, noul președinte și CEO, a anunțat că Ferrari își va mări bugetul alocat Formulei 1 pentru a cuceri titlurile mondiale.

“Obiectivul nostru rămâne același ca întotdeauna, să câștigăm. În 2019 anticipăm o creștere a cheltuielilor care să reflecte această ambiție, dar noul buget va include și cheltuielile necesare pentru noul regulament tehnic care va face parte din noul acord Concord care va intra în vigoare în 2021”, a declarat el.

Totuși, nu este clar la ce s-a referit Camilleri în privința cheltuielilor pentru sezonul 2021, în contextul în care Formula 1 nu a ajuns însă la un acord cu privire la regulamentul tehnic pentru sezonul respectiv.

De altfel, atât Ferrari, cât și Red Bull și Mercedes și-au exprimat nedumerirea cu privire la modul în care Liberty Media intenționează să limiteze cheltuielile în Formula 1 din 2021.

Via Motorsport

[ad_2]

SURSA INFORMATIE

Loading...
Tags

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Captcha Captcha Reload

Close
Close