Masini

Europa este oficial o piață de SUV-uri: 34% cotă de piață pe continent

Una dintre fiecare trei mașini vândute în Europa în luna mai a fost un SUV. Cele mai vândute rămân SUV-urile compacte, urmate de cele din clasa mică.

Newsletter
Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.

SUV-urile continuă să crească în preferințele clienților europeni, adunând în luna mai o cotă de piață record în istoria măsurării vânzărilor la nivelul continentului: 34%. Altfel spus, una dintre fiecare trei mașini vândute în Europa în mai 2018 a fost un SUV.

În calculele făcute de compania de analiză Jato intră 27 de țări europene, vânzările crescând forte ușor per total în această zonă a Globului: +0.5% dață de mai 2017. Cu toate acestea, SUV-urile au explodat între timp, vânzările mașinilor cu acest tip de caroserie urcând cu 24.5% față de anul trecut. Este a 13-a lună consecutivă în care vânzările de SUV-uri cresc la nivel european. 

Între timp, segmentul SUV-urilor a devenit cel mai important în aproape toate țările europene. Există doar patru excepții în care caroseriile de tip hatchback sau sedan continuă să conducă la nivel de vânzări: una este România, iar celelalte sunt Portugalia, Grecia și Croația.

Așa cum era de așteptat, cea mai abruptă creștere vine în zona SUV-urilor din segmentul B: +37%, 182.000 de unități în total. Dacia Duster a contribuit serios la această creștere (+29%, 16.900 de unități), alături de SUV-ul de la Mioveni remarcându-se în segment Renault Captur, Volkswagen T-Roc, Citroen C3 Aircross sau Opel Crossland X. Singurul nume mare care scade în vânzări în această clasă este Peugeot 2008 (-12%, 15.600 de unități), care-și așteaptă noua generație.

Creșteri și pentru SUV-urile compacte (+23% per total, 208.600 de unități) , acolo unde Volkswagen Tiguan domină piața (+4%, 22.100 de unități). Nissan Qashqai, altădată liderul incontestabil al segmentului, se află pe locul al doilea, cu 19.700 de unități vândute în mai (-9%) și amenințat serios de Peugeot 3008 (+29%, 19.400 de unități).

via Jato Dynamics

[ad_2]

SURSA INFORMATIE

Loading...
Tags

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Captcha Captcha Reload

Close
Close