Masini

DS 3 Crossback: detalii despre gama de motorizări a SUV-ului de oraș care se va lansa în toamnă

DS 3 Crossback se va lansa în toamna acestui an cu cel puțin trei motorizări pe benzină și două diesel, pe lângă varianta electrică ce va fi disponibilă de anul viitor.

Newsletter
Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.

DS, brandul premium al Grupului PSA Peugeot-Citroen, va lansa la Salonul Auto de la Paris un nou model care să completeze gama. Potrivit tuturor așteptărilor, este vorba despre SUV-ul de oraș DS 3 Crossback, care va înlocui actualul DS 3, însă va prelua o bună parte dintre elementele sale de design.

Publicația franceză L’Argus a intrat în această săptămână în posesia unor informații cu privire la gama de motorizări, iar oferta va fi una generoasă.

Fanii propulsiei pe benzină vor avea la dispoziție un motor PureTech de 1.2 litri disponibil în versiuni de 100 CP, 130 CP și 155 CP, în timp ce oferta diesel va include o unitate BlueHDi de 1.5 litri în versiuni de 100 CP și 130 CP. Acestea vor fi cuplate la o cutie de viteze manuală cu 6 trepte sau, opțional, la o cutie de viteze automată EAT8 cu 8 trepte. Pe de altă parte, nu este exclus să apară și o versiune mai puternică cu motor pe benzină PureTech de 1.6 litri și 230 de cai putere.

Versiunea electrică va fi disponibilă la comercializare abia în toamna anului viitor, va avea numele oficial DS 3 Crossback E-Tense și va fi dezvoltată pe noua platformă e-CMP. Sistemul de propulsie este dezvoltat împreună cu partenerii chinezi de la Dongfeng și va avea echivalentul a 115 cai putere. Se anticipează că acumulatorul va avea o capacitate de 50 kWh și va permite astfel o autonomie de circa 450 de kilometri, valoare stabilită însă conform vechiului standard NEDC.

DS 3 Crossback va completa gama de SUV-uri DS, alcătuită în prezent din DS 4 Crossback (foto) și DS 7 Crossback. 

Via L’Argus

[ad_2]

SURSA INFORMATIE

Loading...
Tags

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Captcha Captcha Reload

Close
Close