InformaticaStiri interne

Dezastru cibernetic! Hackerii au preluat controlul uneia dintre cele mai populare pagini de Facebook din România. Imagini și filmulețe dezgustătoare

Hackerii lovesc din nou! De această dată, ținta atacurilor cibernetice a fost pagina de Facebook a site-ului Dexonline, care însumează peste 440.000 de următori. Administratorii paginii au declarat că de aproape o lună de zile, pe contul de facebook sunt postate o mulțime de filmulețe dezgustătoare.

Administratorii Dexonline încercă să își recupereze contul, însă reclamația lor către Facebook nu a primit răspuns.

„A fost spart contul pe 26 februarie și un anonim a preluat controlul paginii, ca «page owner”, nu doar ca administrator. Practic, ne-au eliminat pe noi. Am trimis mai multe documente la Facebook, dar nu s-a rezolvat. Ne-au cerut și mai multe acte, inclusiv o declarație notarială, dar fără succes”, a declarat pentru Newsweek România Radu Borza, președintele Asociației Dexonline.

De asemenea, acesta a declarat că angajații Facebook le-au transmis că le pot recupera doar accesul ca administrator, poziție din care membrii Dexonline au încercat să închidă pagina, dar au fost rapid eliminați de către hackeri.

Gruparea anonimă care a spart contul continuă să posteze, de aproape o lună, pe pagina Dexonline video-uri cu imagini desgustătoare, provenind toate dintr-o altă pagină, „Easy”, care a fost la rândul său raportată, dar din nou fără nici un rezultat.

Din cauza acestui incident, comunitatea Dexonline de pe Facebook a pierdut deja peste 30.000 de următoritori, îngroziți că primesc postări cu răni deschise și infectate.

„Conținutul s-a schimbat total și nu e dificil de ajuns la concluzia că contul a fost preluat de altcineva. Nu îmi dau seama cine face așa ceva, dar e clar că securitatea pe Facebook nu e strălucită. Nu înțeleg de ce se întâmplă asta, dar și Facebook ar trebui să fie interesat să ne ajute, pentru că utilizatorii primesc spam cu aceste video-uri. Dar degeaba”, a precizat Radu Borza pentru sursa citată.

Loading...

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Captcha Captcha Reload

Close
Close