Diverse

Ce să alegem dintre frumos și funcțional? Simplu: ambele.

Ce să alegem dintre frumos și funcțional? Simplu: ambele.

Știai că, în medie, oamenii petrec între 70% și 90% din timp într-un spațiu interior? Asta nu înseamnă însă că impactul asupra mediului exterior scade, din contră. Un stil de viață confortabil vine cu un consum inevitabil al resurselor. Însă pentru a pune viața pe modul „ECO’ nu e nevoie să te privezi de confort, ci e de ajuns să iei decizii smart atunci când alegi obiectele care te înconjoară.

Preocuparea aceasta pentru un stil de viață confortabil în care obiectele uzuale să fie nu doar ușor de folosit și integrat acasă, ci și prietenoase cu mediul, cunoaște o ascensiune fără precedent.

Iar miza este ridicată la rang de artă atunci când un produs are caracteristici legate de personalitatea utilizatorului, a stilului său de viață, dar și a contextului în care este inclus, atât la nivel de design, cât și la nivel de tehnologie.

De aceea, Grundig are o filosofie clară: simplitate și eleganță în design și complexitate în inovație. Altfel spus: simbioza între frumos și funcțional, fără niciun fel de compromisuri.

Un exemplu bun al acestei viziuni este chiar interfața ‘The Grundig Piano’. Pasiunea pentru sunet a lui Max Grundig s-a răsfrânt în toate obiectele sale – inspirat de eleganța pianului, el a creat The Grundig Piano Black Design – o interfață minimalistă, cu butoane mari, simetrice, asemenea clapelor unui pian prin care tehnologiile aflate la interior sunt puse la îndemâna utilizatorilor într-un mod intuitiv. Astfel, frumosul a devenit util.

Există însă și situații în care designul unui produs este inspirat de o tehnologie. Tehnologia Vitamine Care Zone prin care legumele sunt păstrate proaspete mai mult timp se reflectă în designul de produs prin introducerea luminii de culoare albastră, pentru a simula fenomenul de fotosinteză chiar la tine în frigider și a avea grijă de ceea ce te protejează pe tine: vitaminele. Astfel, utilul a devenit frumos.

Partea și mai bună? Toate aceste alegeri smart sunt acum la doar o apăsare de buton distanță. Pentru că Internetul nu a reușit să ne conecteze doar între noi, ci chiar și cu electrocasnicele noastre.

În cazul electrocasnicelor mari de bucătărie conectate la Internet de la Grundig, această conexiune e realizată prin aplicația HomeWhiz. Cu ajutorul ei poți să pornești cuptorul când pleci de la birou și să savurezi o cină delicioasă când ajungi acasă. Sau, pentru că serialul preferat e mai tare când îl urmărești fără întreruperi, poți să vezi în ce stadiu se află mașina de spălat direct de pe telefon, fără să te mai ridici de pe canapea.

Iar toate acestea te ajută să ai mai mult timp pentru lucruri cu adevărat importante. Precum familia, prietenii sau hobby-ul acela de care aproape ai uitat.

Gândește-te la acest beneficiu ca la o ‘sustenabilitate personală’ – o extensie a viziunii Grundig asupra conceptului general de sustenabilitate, pe care îl susține prin tehnologii prietenoase și cu mediul, și cu omul.

Află mai multe despre simbioza dintre frumos și funcțional din ultimele două episoade ale serialului Home Styling Guide designed by Grundig.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

[ad_2]

SURSA

Loading...

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Captcha Captcha Reload

Close
Close