Gadgeturi & Internet

Brevet inedit obținut de Apple! Noile modele de iPhone ar putea avea obiective foto externe

Apple ar putea uimi utilizatorii cu o nouă inovaţie la următoarele modele de iPhone.


Un nou brevet al companiei Apple dezvăluie o metodă care ar putea permite ataşarea unui obiectiv extern deasupra senzorului camerei de iPhone şi centrarea celor două în cazul în care poziţionarea lentilei nu a fost corectă.


Brevetul, titlat „Adaptarea sistemului foto la lentilele-accesoriu” indică faptul că iPhone-ul ar trebui să fie cel care realizează ajustarea.Odată ce dispozitivul simte că o lentilă a fost aplicată, va folosi date foto stocate anterior pentru a verifica dacă există probleme la alinierea senzorului telefonului cu accesoriul, „utilizând un dispozitiv de acţionare mecanic sau optic, de exemplu, pentru a alinierea axei optice a obiectivului camerei cu axa optică a lentilei-accesoriu”.


Acest lucru va determina ce trebuie făcut pentru alinierea perfectă între senzorul camerei şi obiectivul accesoriu.Soluţiile ar putea include mutarea senzorului dintr-o parte în alta, în sus sau în jos, înclinarea senzorului la un anumite unghi sau deplasarea mai aproape sau mai departe de accesoriu.  


Dacă Apple decide să folosească această tehnologie, va lansa, cel mai probabil, propria linie de obiective externe pentru iPhone, vândute separat ca toate celelalte accesorii.  

[ad_2]

Sursa articol

Loading...
Tags

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Captcha Captcha Reload

Close
Close