18+

Anunțul făcut de medici! De câte ori pe săptămână este sănătos să facem dragoste

Numărul actelor sexuale scade odată cu vârsta, informează cecetătorii. Sunt câțiva factori care contribuie la performanța sexuală. Experții de la Universitatea din Harvard au analizat viața sexuală a 44 de cupluri de diferite vârste și au tras câteva concluzii legate de cât de des ar trebui să faci amor în fiecare săptămână.

Conform cercetătorilor, sexul este o experiență mai intensă din punct de vedere emoțional pentru bărbați decât pentru femei. Acest lucru se datorează faptului că ei tind să își exprime sentimentele mai mult prin acțiuni decât prin cuvinte. Dacă sunt privați de sex, ei rămân fără principalul mod de expresie emoțională. Abstinență îi face pe bărbați să își reprime chiar și instinctele emoționale primare. 

La 20-30 de ani, bărbaţii pot face sex în fiecare zi, însă performanţa  sexuală scade odată cu vârsta, astfel că, la 50 de ani, rămân “normale” patru-opt acte sexuale pe lună.

Un specialist englez în domeniu, Thomas Glynn, spune că ritmul activităţii sexuale este influenţat de constituţia biologică a fiecaruia dintre noi, de vârstă şi de factorii de mediu, culturali, sociali, estetici. Un rol esenţial îl joacă şi odihna, alimentaţia şi atracţia pentru partener.

Studii făcute de-a lungul timpului pe acest subiect arată că bărbaţii românii sunt mai puţin preocupaţi de performanţa sexuală faţă de americani, spre exemplu, unde standardele în ceea ce priveşte numărul de contacte sexuale într-o lună sunt destul de ridicate.

Tot americanii au realizat şi studii ştiinţifice pe acestă temă care spun cam aşa: orientativ, între 20-30 de ani, sunt normale în medie 15-30 de acte sexuale pe lună. Între 30-40 de ani, media actelor sexuale scade la opt pe lună, cu o marjă de +-5, adică pot fi şi 3, la fel de bine cum pot fi şi 13.

Sursa: doctorulzilei.ro

Loading...

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Captcha Captcha Reload

Close
Close