Masini

Alonso se retrage din Formula 1 la sfârșitul sezonului 2018: “Mă așteaptă noi provocări”

Fernando Alonso a anunțat oficial că se va retrage din Formula 1 la sfârșitul acestui sezon în așteptarea unor noi provocări, însă nu a anunțat încă în ce competiție va concura în 2019.

Newsletter
Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.

Formula 1 va rămâne anul viitor fără unul dintre cei mai populari piloți din competiție, după ce Fernando Alonso și-a anunțat retragerea din activitate la finalul acestui sezon. Pilotul echipei McLaren afirmă că a luat această decizie cu câteva luni în urmă și sugerează că va concura într-o altă competiție în sezonul următor, fără însă să o nominalizeze.

“După 17 ani minunați în acest sport incredibil este momentul să fac o schimbare. M-am bucurat de fiecare minut al acestor sezoane incredibile și nu pot să mulțumesc suficient de mult tuturor oamenilor care au contribuit să le facă speciale. Am luat această decizie cu câteva luni în urmă”, a declarat el.

Alonso nu a dezvăluit încă planurile de viitor, însă a sugerat că va concura într-o altă competiție în sezonul următor.

“Să vedem ce ne aduce viitorul, pentru că noi provocări interesante sunt aproape. Am una dintre cele mai fericite perioade din viața mea, dar trebuie să explorez noi aventuri”, a adăugat el.

Alonso concurează în acest sezon și în Campionatul Mondial de Anduranță (WEC) alături de Toyota, cu care a câștigat Cursa de 24 de ore de la Le Mans și are mari șanse să cucerească și titlul mondial. De altfel, este posibil ca Alonso să continue în WEC și în sezonul următor sau să exploreze o carieră în IndyCar.

În ciuda declarațiilor sale legate de pasiunea pentru Formula 1, Alonso a fost frustrat în ultimii ani de evoluțiile dezamăgitoare de la McLaren, care traversează o perioadă neagră în competiție.

Spaniolul va rămâne astfel doar cu cele două titluri mondiale cucerite pentru Renault în 2005 și 2006, în contextul în care cariera sa a intrat pe o pantă descendenta după plecarea la McLaren în 2007. Chiar dacă a concurat 5 sezoane pentru Ferrari, Alonso nu și-a trecut în cont niciun alt titlu mondial, iar după revenirea la McLaren în 2015 nu a reușit să mai obțină nici măcar un podium. Ultima sa victorie datează de la Marele Premiu al Spaniei din 2013 pentru Ferrari.

Via Fernando Alonso[ad_2]

SURSA INFORMATIE

Loading...
Tags

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Captcha Captcha Reload

Close
Close