Masini

Alonso s-a retras din Formula 1 din cauza lipsei de spectacol: “Acțiunea de pe circuit este foarte modestă”

Fernando Alonso a decis să renunțe la Formula 1 din cauza lipsei de spectacol de pe circuit și crede că numeroasele polemici care nu au legătură cu evenimentele din timpul curselor reprezintă un semn rău.

Newsletter
Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.

Fernando Alonso a dezvăluit în această săptămână că nu va concura în sezonul 2019 al Formulei 1. Chiar dacă nu exclude revenirea în competiție după 2020, spaniolul a admis că a luat această decizie drastică din cauza lipsei de spectacol, întrucât cursele au devenit previzibile.

“Acțiunea de pe circuit nu este cea la care am visat când m-am alăturat Formulei 1 sau cea pe care am experimentat-o în alți ani. M-am oprit pentru că, în opinia mea, acțiunea de pe circuit este foarte modestă. De fapt, vorbim mai mult despre lucruri din afara circuitului. Polemici, mesaje radio. Este un semn rău”, a declarat el.

În plus, Alonso susține că poate deja să anticipeze ce se va întâmpla în cursele de la Spa-Francorchamps și Monza, motiv pentru care motivația sa a scăzut semnificativ.

“În 2004 și 2009 nu câștigăm, dar era dificil să anticipezi ce se poate întâmpla la Spa sau Monza. Acum pot să scriu ce se va întâmpla acolo. Putem scrie primele 15 poziții cu una sau două greșeli. Mergem la Barcelona și după prima zi de teste știm ce vom face până în noiembrie, iar asta este dificil”, a adăugat el.

Alonso nu a anunțat încă în ce competiție va concura anul viitor, însă spaniolul are numeroase opțiuni, inclusiv să rămână în Campionatul Mondial de Anduranță alături de Toyota sau să experimenteze competiția IndyCar din Statele Unite.

Via Autosport

[ad_2]

SURSA INFORMATIE

Loading...
Tags

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Captcha Captcha Reload

Close
Close