Whitney Houston ar fi fost abuzată sexual în copilărie de către o mătușă

Se pare că la Cannes nu sunt doar surprize plăcute, ținute senzaționale și anunțuri despre sarcină. Marele festival a păstrat premiera filmului documentar „Whitney” pentru sfârșit, iar acesta a venit cu o dezvăluire șocantă pentru toată lumea. Filmul analizează viața personală a artistei, care a fost găsită decedată în baia unui hotel în anul 2012.

Familia celebrei cântărețe a împărtășit cu publicul secretul pe care Whitney l-a ținut ascuns timp de multe decenii. A fost abuzată sexual în copilărie de către o mătușă, iar asta i-a schimbat viața. A fost prea rușinată să îi spună adevărul mamei ei, Cissy Houston, dar și-a deschis sufletul în fața mătușii ei dragi, Mary Jones.

Potrivit lui Mary Jones, Whitney a fost abuzată între vârsta de șapte și nouă ani de către o altă mătușă, cântăreața Dee Dee Warwick, sora cântăreței Dionne Warwick.

Jones își amintește când Whitney i-a confesat „Mary, și eu am fost abuzată. Era o femeie.” Când mătușa a întrebat-o cine a fost persoana care i-a făcut asta, Whitney a răspuns „A fost Dee Dee Warwick.”

Fratele lui Whitney, Gary Garland, a povestit în cadrul documentarului că și el a fost abuzat în copilărie, chiar de aceeași persoană, acest lucru a constituit cea mai mare traumă a vieții lui.

Dee Dee Warwick era cu 18 ani mai în vârstă decât Whitney. A devenit dependentă de droguri și a murit la vârsta de 63 de ani, în 2008.

O sursă apropiată familiei Warwick a spus „Dee Dee era deschisă în industria muzicală asupra faptului că era lesbiană. Nu neapărat în public, dar nu cred că era un secret în industria muzicală. Whitney se simțea mai apropiată de Dee Dee datorită faptului că aveau în comun o orientare similară. E interesant că exista acea conexiune.”

Directorul documentarului, Kevin Macdonald, a vorbit despre aceste afirmații la premiera de la Cannes, miercuri. A povestit cum i-a intervievat pe matușa Pat și fratele artistei, Gary.

„Mi-a spus că a fost abuzat de o femeie din familie, iar Pat Houston mi-a comunicat că, da, Whitney i-a spus ei ‚Asta s-a întâmplat’. Deci în acel moment am avut confirmarea că ceva se întâmplase, dar nu știam cine făcuse asta. Mai apoi, la următorul interviu Gary mi-a spus despre cine era vorba. Asta se întâmpla spre finalul filmărilor, cu două săptămâni înainte să terminăm editarea,” a declarat directorul filmului pentru Deadline.

După aceea, Macdonald a intervievat-o din nou și pe Mary Jones. „Ea mi-a spus punctul de vedere al lui Whitney și că ea i-a spus cu lux de amănunte totul și cât de important considera că este să o înțeleagă pe Whitney, dar cât de speriată era toată lumea să vorbească despre asta. Așa că filmul a luat o întorsătură radicală în ultimele săptămâni de editare, ceea ce cred eu, ca detectiv, că este rezultatul pe care îl vrem.”

Deși nu era sigur dacă să vorbească sau nu în documentar despre această parte nefericită din viața artistei, Macdonald a decis totuși că publicul merită să cunoască adevărul, așa că a schimbat firul narativ și a fost hotărât să arate povestea reală a lui Whitney Houston.

„Desigur că era ceva tulburător și ne-am gândit mult ce să facem. Cum prezinți un astfel de material și cum o faci ca să fie corect față de familie și de cineva acuzat care este decedat? Dar odată ce am ajuns la o concluzie, ne-am simțit obligați să folosim asta.”

Povestea tragică a unei cântărețe care a ținut secretul unui abuz sexual pentru atât de mult timp vine ca o lecție pentru noi toți. Să fim poate mai înțelegători, să învățăm să observăm semnele unui abuz și să ajutăm aceste persoane să iasă în față, fără rușine.

Dacă tu sau cineva apropiat ați suferit un abuz este foarte important să vorbiți cu cineva, iar dacă vă este frică că veți fi învinuiți de cei apropiați, nu ezitați să contactați o linie telefonică de suport.

Citește și:
10 piese ale lui Whitney Houston pe care sa le asculti oricand

Text: Roxana Sayyad
Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

[ad_2]

SURSA

Lasă un comentariu

Captcha Captcha Reload