Funny

Un bărbat căsătorit primeşte un cadou neaşteptat de la secretara lui

Săptămâna trecută a fost ziua mea. Am împlinit 40 de ani şi mă simţeam cam ciudat să schimb prefixul încă o dată. Nu prea aveam chef de nimic.

Deja aveam o idee despre ce se va întâmpla: mă spăl, mă duc în bucătărie pentru micul dejun, iar soţia mea îmi va ura „La mulţi ani!” şi probabil că va avea un mic cadou pentru mine. Aşa că am coborât. Soţia mea pregătise într-adevăr micul dejun, mi-a zis „Bună dimineaţa!”, însă n-a pomenit nimic de aniversarea mea… Mi s-a părut cam ciudat, dar am zis că aşa se întâmplă după atâţia ani de căsnicie. Totuşi, eram convins că măcar cei doi copii nu vor uita de ziua tatălui lor.

Copiii au venit, energici, ca de obicei, au luat masa dar nu mi-au zis un cuvânt. Aşa că am plecat spre muncă, având parcă o uşoară depresie.

La birou am o secretară foarte frumoasă şi cu forme, mai ceva ca o adolescentă. Toţi bărbaţii de la muncă o admiră şi mai vorbesc despre ce chestii dubioase i-ar face dacă ar avea ocazia.

„Bună dimineaţa, şefu’! Şi la mulţi ani!”, îmi spune Ioana, arătând mai bine ca niciodată. I-am mulţumit şi parcă mi-a mai trecut starea nasoală, ştiind că măcar o persoană şi-a adus aminte că e ziua mea.

De muncă oricum n-aveam chef, aşa că am frecat menta prin birou până pe la ora 14, când Ioana bate la uşă şi apoi îmi zice:

„E o zi minunată afară! Şi mai e şi ziua dumneavoastră… Haideţi în oraş să luăm prânzul. Doar noi doi!” pe un ton parcă din filmele pentru adulţi.

„Mulţumesc, Ioana! Este cel mai bun lucru care mi s-a întâmplat pe ziua de azi!” îi răspund eu, cu un zâmbet tâmp pe meclă.

Am ieşit la un restaurant, nu unde ieşeam de obicei, ci într-un loc mai select, romantic şi destul de ferit de ochii lumii. Am băut câteva pahare şi parcă deja mă simţeam mai bine. Ioana a achitat nota de plată, iar pe drum spre birou, îmi zice:

„E prea frumos afară… Chiar trebuie să mergem înapoi la birou?” spune ea, cu ochi mari de căprioară, stând într-o poziţie în care băieţii de la birou şi-o imaginau adesea.

„Bănuiesc că nu… Ce zici să mai facem?” întreb eu, fără să mă gândesc la ce-mi va spune în continuare.

„Păi…Am putea să mergem la mine. Apartamentul meu e chiar după colţ.”

Bineînţeles că am acceptat propunerea ei şi am urcat în apartament. Ioana mi-a zis să mă fac comod şi mi-a turnat un pahar cu şampanie, am ciocnit şi apoi mi-a spus:

„Şefu’, eu merg până în dormitor să mă schimb. Revin în câteva momente…”

Am dat din cap că nu e nicio problemă şi apoi am rămas singur în cameră. După câteva minute, Ioana a revenit, având în mână un tort foarte frumos…

După ea au intrat în cameră copiii mei, soţia, prietenii şi colegii mei de la serviciu, cântând cu toţii „Mulţi ani trăiască!”

În timp ce eu stăteam…

Pe canapea…

Complet dezbrăcat.

Loading...
Citeste mai departe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Captcha Captcha Reload

Close