Emoțiile sunt prezente în permanență în viaţa noastră. Şi nu pentru că ni le-am dori noi, ci pentru că pur şi simplu sunt specifice condiţiei umane.

Emoțiile pot fi constructive, ajutându-ne să creștem şi să evoluăm sau, dimpotrivă, pot fi distructive, afectându-ne fie pe plan psihic, fie pe plan fizic. Emoţiile sunt resimţite diferit de fiecare persoană, în funcţie de trecutul, de povestea de viaţă și de capacitatea intelectuală.

Ori de câte ori ne lăsăm copleşiţi de emoţiile negative, și când acestea persistă pentru o perioadă mai îndelungată, sănătatea noastră este pusă în pericol. Vom vedea, în articolul de față, care sunt cele 6 emoţii negative care vă îmbolnăvesc şi care sunt principalele organe afectate de emoţiile negative.

Conexiunea dintre minte şi corp este mult mai puternică decât ne-o imaginăm fiecare dintre noi. Gândurile şi emoţiile noastre stimulează producerea anumitor substanţe, care ne pot afecta direct sau indirect sănătatea.

Emoţiile negative şi efectul lor asupra sănătăţii

De exemplu, serotonina şi dopamina sunt doi hormoni esențiali pe care creierul îi secretă atunci când suntem fericiţi. Cu toate acestea, acești hormoni sunt produși şi atunci când suntem învăluiți de emoţii negative.

De această dată, în loc să aibă un efect pozitiv asupra organismului, cei doi hormoni generează durere şi o stare accentuată de disconfort.

Tristeţea, frica, mania, dezgustul, dar şi bucuria sau supriza sunt emoţii care au un impact direct asupra corpului nostru.

Emoțiile negative, dacă nu sunt gestionate corect, pot provoca apariția unor probleme de sănătate precum hipertensiune sau indigestie.

Este fundamental să știm să recunoaştem acest gen de emoţii, pentru a le putea controla şi pentru a nu le permite să ne afecteze. Mai mult decât atât, emoţiile negative care ne învăluie au consecințe și asupra relațiilor noastre cu persoanele din jur.

Cum ne afectează organele interne cele 6 emoţii

Cele mai importante emoţii negative care dăunează organismului – ce organe afectează fiecare dintre ele?

–Mania slăbeşte ficatul în mod considerabil; bolile hepatice pot fi letale

–traumele interioare și dezamăgirile afectează rinichii şi inima; bolile cardiovasculare pot fi, de asemenea, fatale

–Frica, similar traumei interioare, slăbeşte rinichii

–Anxietatea are un impact semnificativ asupra stomacului și poate genera dureri severe; de asemenea, afectează și splina

–Tristeţea și durerea sufletească afectează plămânii, putând crea dificultăţi de respiraţie; ccând suntem trişti, organismul oboseşte mult mai uşor; tristeţea este principalul vinovat pentru instalarea depresiei.

–Stresul ne slăbeşte creierul şi inima; evitarea stresului poate fi o misiune imposibilă în viața noastră de zi cu zi, dar ar fi bine să nu ne stresăm pentru fiecare chestie măruntă; stresul cronic afectează, per ansamblu, starea generală de sănătate și buna funcţionare a organismului

Cum gestionăm emoţiile negative? Emoţiile ne influenţează pe fiecare dintre noi. Pentru un mai bun control asupra emoțiilor negative, un prim pas este identificarea acestui tip de emoții. Din fericire, stă în puterile noastre să vedem părţile bune sau, dimpotrivă, părțile rele ale lucrurilor.

Decizia ne aparţine. Ceea ce simţim este determinat de ceea ce alegem să vedem – jumătatea plină sau jumătatea goală a paharului.

Acum că ştiți care sunt cele 6 emoţii negative care ne îmbolnăvesc, identificați-le la timp şi nu le permiteți să vă afecteze starea de sănătate – dacă considerați că este nevoie, apelați la ajutor de specialitate, pe care îl veți găsi în cabinetele de psihoterapie.

Anunt important: Pentru că reteaua de socializare ne-a cenzurat ca postarile care se fac sunt aproape oprite pentru ca dvs sa nu le mai vedeti, sa le cititi sau le dati mai departe, va asteptam in grupul creat pentru dvs unde e alta situatie! Va asteptam in grupul acesta: Stiri si incurajari crestine

Sursa: Dr. Andrei Laslau

[ad_2]

Source link

Lasă un comentariu

Captcha Captcha Reload