Socant Stiri externe

TEROARE în BRUXELLES. O femeie MUSULMANĂ a fost CĂLCATĂ intenţionat cu MAŞINA de către un activist de extremă dreaptă în timpul unui PROTEST ANTI-ISLAM | VIDEO

Written by videoplay

Scene şocante la Bruxelles, în districtul Molenbeek, unde s-au ascuns autorii atentatelor din 22 martie, după ce autorităţile locale au interzis organizarea unui protest anti-islam: o femeie musulmană a fost călcată în timp ce trecea strada de către un activist de extremă dreaptă.

Mai tulburător este faptul că în urma impactului, şoferul a oprit maşina pentru a fotografia victima care zăcea pe stradă. Momentul a fost filmat.

Pe înregistrarea video se vede cum un Audi A1 goneşte pe stradă şi loveşte din plin o femeie musulmană. Femeia este aruncată pe capota maşinii, apoi cade pe stradă, în timp ce şoferul îşi continuă drumul şi pare că trece peste piciorul ei.

Potrivit Daily Mail, un pasager pare să fi ieşit pe geamul autovehiculului pentru a face o fotografie victimei. Deşi grav rănită, femeia este conştinentă că primeşte îngrijiri la locul accidentului. Poliţia nu a dat informaţii suplimentare despre starea de sănătate a femeii sau despre motivul care a stat la baza cumplitului act.

Tensiunile par să cuprindă capitala belgiană, iar zeci de poliţişti patrulează pe străzile oraşului, după ce autorităţile au interzis orice demonstraţie. Chiar şi aşa, circa 400 de persoane, majoritatea de origine nord-africană, s-au adunat sâmbăta în apropierea pieţei comunale din Molenbeek. Poliţia belgiana a făcut mai multe reţineri în rândul protestatarilor de extremă dreaptă, dar şi al celor antirasişti, forţele de ordine angajându-se într-o confruntare tensionată cu tineri de origine nord-africană.

Autprităţile au luat măsuri sporite după ce şi săptămâna trecută zece persoane au fost reţinute în timpul unei manifestaţiei împotriva ISIS din Piaţa Bursei. Manifestanţii au aruncat, printre altele, cu proiectile incendiare înspre forţele de ordine şi au distrus bunuri publice.

Molenbeek a devenit cunoscut în ultimele zile drept cartierul general al teroriștilor care locuiesc în Belgia. Pentru că acolo au locuit și s-au ascuns cei au provocat recentele atentate din Bruxelles (martie 2016) și Paris (noiembrie 2015). Singurul autor al atentatelor de la Paris în viaţă,  Salah Abdeslam, a fost arestat în Molenbeek  pe 18 martie, la patru luni după ce a devenit cel mai căutat om din Europa.

Molenbeek a este una dintre cele mai rău famate zone din Bruxelles. Deși chiriile sunt mici și deci ușor accesibile pentru imigranți, nimeni nu se încumetă să locuiască în această parte a Bruxelles-ului. Spargerile de magazine și desele bătăi pe stradă, îi țin la depărtare chiar și pe cei mai aventuroși locuitori ai capitalei. Aproape nimeni nu are curajul să calce în Molenbeek, nu vrea să locuiască sau să se plimbe pe aici și evită să folosească metroul din cartier. Până la recentele atacuri teroriste, Molenbeek era un cartier ocolit chiar și de către forțele de ordine, care preferau, pe cât posibil, să survoleze zona decât să o patruleze.

Sursa: www.evz.ro

 

About the author

videoplay

Adaugă comentariu

Captcha Captcha Reload