Masini

Taxiurile zburătoare au fost testate, iar rezultatele sunt promiţătoare (VIDEO)

Cu toţii ne-am imaginat la un moment dat cum va arăta viitorul. Probabil influenţaţi şi de filmele SF din anii ’90, mai mult ca sigur erau implicate maşini zburătoare, care fac slalom printre zgârie-nori.

Iar viitorul pare să se îndrepte oarecum în această direcţie, mai ales având în vedere traficul extrem de aglomerat şi nivelul alarmant de poluare.

De fapt, viitorul este în „teste” chiar acum. Taxiurile-dronă au devenit o realitate în China. Compania EHang a publicat primele imagini cu vehiculele autonome și spun că au fost operate deja mii de zboruri de testare, inclusiv în condiții meteo similare cu cele ale unui uragan de categoria 7.

Taxiurile-dronă, cunoscute ca vehicule autonome aeriene, au devenit o realitate în China, titrează cei de la Daily Mail. Compania EHang a publicat primele imagini cu testele efectuate precizând că au făcut deja mii de zboruri și au testat dronele inclusiv în condiții meteo severe precum cele create de un uragan de categoria 7.

Aparatele de zbor denumite EHang 184 sunt niște megadrone, cu o capacitate de 230 de kilograme iar potrivit companiei peste 40 de pasageri au participat la testare. Unele zboruri au fost făcute și cu aparate ce permit doi pasageri la bord. EHang 184 are o autonomie de 15 kilometri și o viteză de croazieră de 130 km/h.

Compania precizează că aparatele electrice produse nu sunt pentru sporturi extreme ci pentru transportul pasagerilor iar din acest punct de vedere accentul a căzut pe siguranța celor care folosesc megadrona. Tot ce trebuie să facă pasagerul este să își aleagă destinația de pe ecranul tactil din fața scaunului pilotului iar aparatul îl va duce la destinație.

Printre cei care deja au avut ocazia să se plimbe cu megadrona se numără și primarul localității unde au fost efectuate zborurile de testare.

Compania EHang nu a precizat când va pune la dispoziția publicului noile aparte de zbor dar ele vor fi prezentate în cadrul summit-ului ce urmează să aibă loc în această lună la Dubai.

Loading...
Citeste mai departe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Captcha Captcha Reload

Close