Organizația Templul Satanic, care în Statele Unite are statut de cult, contestă în instanță legislația restrictivă privind avortul din statul american Missouri, pe motiv că încalcă libertatea religiosă a adepților săi.

Templul va interveni la Curtea Supremă a acestui stat într-o cauză deschisă de o femeie identificată drept „Mary Doe” (pseudonim utilizat de cei care doresc să-și păstreze anonimatul). Aceasta pretinde că legea, care cere o perioadă de așteptare de 72 de ore înaintea unui avort electiv, i-a violat credința religioasă.

Reclamanta arată, conform cu sumarul cauzei, că a fost obligată să privească o ultrasonogramă a copilului ei nenăscut și că a primit de la medic o broșură intitulată „fiecare viață umană începe la concepție”, conform prevederilor Legii Consimțământului Informat (Informed consent Law).

Aceasta cu toate că, afirmă reclamanta, i-a explicat medicului de la clinica din St. Louis că ea „aderă la principiile Templului Satanic” și că „are convingeri religioase sincere, diferite de cele informațiile cuprinse în broșură.”

În mod specific, a expus medicului convingerea sa religioasă că „fetusul nonviabil nu este o ființă umană separată și că avortarea unui fetus nonviabil nu întrerupe viața unei ființe umane vii, separate, unice.”

Citeste mai departe pe: http://www.infocrestin.com/sua-templul-satanic-acuza-ca-restrictiile-impuse-avortului-le-incalca-adeptilor-sai-libertatea-religioasa/

Loading...

Lasă un comentariu

Captcha Captcha Reload