Curiozitati

Și-a îmbrăcat fiica în ceară și a expus-o în vitrină. Legenda miresei vii

În anul 1930, Pascualita Esparza conducea cu succes un magazin de rochii și accesorii pentru mirese, ”Popular”, magazin care și astăzi există în Chihuahua, Mexic. Femeia avea să își conducă propria fiică la altar într-o zi întunecată de însăși moartea.
pascualita-300x229

Fiica sa, de o frumusețe orbitoare, îmbrăcată cu o impresionantă rochie albă, atent confecționată chiar de mama ei, inexplicabil se prăbușește la pământ în biserică. Tânăra a murit pe loc din cauza unei înțepături de scorpion.

Pascualita refuză să creadă că adorata sa fiică a decedat și în loc de înmormântare, în secret, femeia își îmbălsămează copila, o acoperă cu ceară, după care îi pune aceeași rochie de mireasă și o expune la vitrina propriului magazin.

Dincolo de geamul magazinului oamenii nu vedeau decât un banal manechin, ireal de frumos, care purta o rochie unică, un model pe care toate femeile și-l doreau. Draconicul adevăr a ieșit la iveală când clienții magazinului s-au apropiat de manechin și au apreciat faptul că păpușa seamănă izbitor de mult cu fiica Pascualitei și părea a fi o femeie reală până le cele mai mici detalii. Ochii de o profunzime extraordinară, liniile palmelor sunt identice cu ale unui om, are unghii și chiar unele persoane au afirmat că manechinul le-a zâmbit.

Legenda spune că într-o după-amiază însorită o femeie a fost lovită de o mașină chiar în fața magazinului Popular. Femeia sângerând și-a ridicat privirea către vitrina cu Pascualita și fără o explicație aparentă spune”dacă ești adevărată te rog ajută-mă să trăiesc să îmi cresc copiii”. Femeia a supraviețuit și de atunci în fiecare an îi aduce ofrande manechinului. Astfel Pascualita a trecut de la bizar la divin. Toate femeile din zonă își cumpăra rochia de mireasă a Pascualitei, pentru că se credea că aduce noroc în căsnicie.

Mulți curioși s-au înghesuit în fața vitrinei ca la un spectacol, în special noaptea când Pascualita părea că plânge, zâmbește și chiar se zvonea că părăsește vitrina pentru a se duce către nicăieri. O mărturisire, cel puțin ciudată, îi aparține unei foste angajate care susține că a simțit cum venele manechinului cum pulsează în momentul în care o schimba de rochie. Femeia i-a privit ochii înroșiți ai Pascualitei, parcă gata să plângă și speriată a fugit.

pascualita 3

 

De-a lungul anilor multe alte povești s-au țesut în jurul Pascualitei, cert este faptul că magazinul ”Popular”, cu un nume parcă predestinat, este cel mai popular din zonă, iar manechinul este îmbrăcat mereu cu cea mai scumpă rochie și pe care și-o doresc toate viitoarele mirese.

Sursa: cyd.ro

Loading...
Citeste mai departe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Captcha Captcha Reload

Close