Pe 8 februarie, Curtea de Apel din Rovigo i-a condamnat pe Sergio Benazzo și Gianina Pistroescu, ambii de 41 de ani, la închisoare pe viață. Aceștia sunt acuzați de una dintre crimele cele mai înfiorătoare văzute vreodată în nordul Italiei, pe care au comis-o pe la jumătatea lunii februarie 2008 împreună cu alte persoane care nu au fost niciodată identificate.

Cei doi fuseseră deja condamnați la maximul pedepsei în 2012 de Curtea de Apel din Ferrara, însă Curtea de Casație a anulat sentința pentru o chestiune tehnică legată de competența teritorială.

Paula Burci, de 19 ani, româncă rezidentă în provincia Rovigo, dar care se prostitua la Ferrara, a fost ucisă cu o violență ieșită din comun. Tânăra, care cântărea mai puțin de 50 de kilograme, a fost lovită cu ciocanul, pumnii, picioarele și o furcă, iar apoi i-au fost smulși dinții. După aceste torturi, Paula a fost arsă de vie.

Astfel a plătit încercarea de a se opune exploatării s€xuale la care era supusă de Benazzo și Gianina Pistroescu, româncă ca și ea. Corpul fetei a fost găsit în martie 2008 pe malul fluviului Pad în localitatea Zocca, provincia Ferrara.

 ”Acum voi dormi puțin mai liniștit, știind că s-a făcut dreptate”, a comentat cu o satisfacție tristă Aurelian Burci, fratele victimei, condamnarea la închisoare a doi dintre ucigașii Paulei.
Sergio Benazzo și Gianina Pistroescu

Lasă un comentariu

Captcha Captcha Reload