Șeful Volvo a declarat într-un interviu că noua generație Volvo S60 nu va beneficia de nicio motorizare diesel. Lansarea noului model este așteptată în vara acestui an.

Newsletter
Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.

După ce au lansat noua generație a break-ului V60, Volvo vizează și lansarea versiunii sedan S60 în cursul acestui an.

La începutul lunii martie, șeful Volvo a publicat pe rețelele sociale prima imagine cu noua generație S60, care a apărut sub camuflaj în timpul unor teste efectuate în Norvegia.

Într-un interviu acordat celor de la Financial Times, Hakan Samuelsson a dezvăluit că noul S60 nu va avea motoare diesel. Constructorul a anunțat că va renunța treptat la propulsoarele diesel din gamă, urmând ca toate modelele sale să fie electrificate într-un fel sau altul.

Mai mult decât atât, suedezii vor ca mașinilor lor electrice și hibride să reprezinte jumătate din vânzările totale până în anul 2025.

Noua generație Volvo S60 este dezvoltată pe platforma SPA, aceeași pe care Volvo își asamblează toate modelele din gama superioară 90 (S90, V90, XC90) și SUV-ul XC60.

În urma anunțului făcut de șeful Volvo, sedanul va prelua cel mai probabil gama de motorizări de la V60, inclusiv cele două propulsii hibride T6 Twin-Engine (340 CP) și T8 Twin-Engine (390 CP), pe lângă motoarele pe benzină (T5 și T6), dar fără diesel.

Via Carscoops

[ad_2]

SURSA INFORMATIE

Loading...

Lasă un comentariu

Captcha Captcha Reload