Sanatate

Maceratul de aloe vera are efect hepatoprotector, creste imunitatea și este anticancerigen – cum se prepară?

Maceratul de aloe vera are efect hepatoprotector și anticancerigen – cum se prepară? Aloe vera este considerata de multa lume a fi un adevarat miracol, ce face sa dispara aproape orice boala, de la probleme de digestie si pana la cancer, de la rani, pana la constipatie.

Pentru a prepara maceratul de aloe vera se recomanda doar specia Aloe vera sinensis, intalnita frecvent ca planta ornamentala cultivata in ghivece.

Se recolteaza frunzele de aloe de la o planta neudata de circa 5 zile, dupa care se spala, se dau la mixer sau se trec prin masina de tocat carne ori se toaca marunt (se strivesc cu clestele pentru zdrobit usturoi), dupa care se amesteca cu miere in proportiile: 40 % aloe si 60 % miere, luate ca unitati de volum.

Pentru grabirea procesului de macerare, la 0,5 kg de miere se adauga zeama de la 1-2 lamai. Amestecul se lasa la macerat aproximativ 1 saptamana la temperatura camerei, dar se poate folosi si imediat dupa preparare.

Se iau 2-3 lingurite, dupa caz, de 2-3 ori pe zi cu circa 30 minute inaintea meselor principale. In maceratul de aloe se pot introduce pulberi de plante pentru a-i sporii forta terapeutica.

In scopul prepararii acestei mixturi, se introduce in amestecul pentru maceratul de aloe, putin cate putin, atata pulbere de plante pana cand amestecul capata o consistenta vascoasa (de regula 60% amestec pentru macerat si 40% pulbere).

Se iau 1-4 lingurite, dupa caz, cu 20-30 de minute inaintea meselor principale.

Maceratul de aloe vera are efecte: antitumoral, hepatoprotector, imunostimulant, antioxidant si antidiabetic. In cazul diabeticilor, mierea se inlocuieste cu vin rosu.

MACERAT DE ALOE VERA SI MIERE: VINDECA MIRACULOS SI CRESTE IMUNITATEA

Aloe vera este recunoscuta pentru beneficiile sale extraordinare asupra sanatatii, avand pentru 240 de substante active dovedite.

cum se obtine maceratul de miere cu aloe vera?

Aveti nevoie de frunze proaspat culese de la o planta neudata de 5 zile (este recomandata specia aloe vera sinensis). Este indicat sa alegeti frunzele din exteriorul plantei, acestea fiind mai bogate in antioxidanti.

Aceste frunze (numarul variaza in functie de cantitatea de macerat pe care doriti sa o obtineti) se spala si se piseaza foarte bine, urmand a se folosi atat sucul, cat si planta in sine.

Sursa: Kilocalorii

[ad_2]

Source link

Loading...

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Captcha Captcha Reload

Close
Close