Kia Motors va introduce primul său sistem de propulsie micro-hibrid cu motor diesel și un acumulator de 48 de volți, în a doua jumătate a acestui an. Primul model care va beneficia de noul sistem este Kia Sportage.

Newsletter
Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.

Vânzările de mașini diesel au început să scadă treptat, însă livrările de mașini electrice și plug-in hybryd nu cresc încă la nivelul dorit, motiv pentru care constructorii au găsit o alternativă: dezvoltarea unor sisteme micro-hibrid.

Este și cazul celor de la Kia, care au anunțat introducerea primului lor sistem micro-hibrid cu motor diesel și acumulator de 48 de volți, în a doua jumătate a lui 2018. Primul model care va beneficia de noul sistem este Kia Sportage, iar vânzările vor începe în următoarele luni.

Noul sistem de propulsie EcoDynamics+ contribuie la reducerea emisiilor CO2 suplimentând accelerația cu putere electrică de la o baterie adițională de 48V și permițând rularea cu motorul termic oprit datorită unei unități Mild-Hybrid Starter-Generator.

Viitoarea generație Kia Ceed va fi cel de-al doilea dintre modelele Kia care va oferi noul sistem de propulsie începând din 2019.

Sistemul de propulsie mild-hybrid de 48V este prima tehnologie care va fi lansată ca parte a strategiei extinse de electrificare a sistemelor de propulsie Kia.

Kia intenționează să lanseze 16 modele cu sisteme de rulare noi până în 2025, incluzând cinci hibride noi, cinci modele plug-in-hybrid, cinci vehicule cu baterii electrice și – în 2020 – un nou vehicul cu celule electrice.

Tehnologia sistemului de propulsie EcoDynamics+ mild-hybrid va permite Kia să ofere motoare diesel mai curate. Sistemul va fi cuplat cu tehnologia activă de control a emisiilor SCR (Selective Catalytic Reduction) – ce ajută la reducerea emisiilor CO2 cu până la 4% conform WLTP și până la 7% conform NEDC.

Sistemul va putea fi folosit atât cu transmisia manuală, cât și cu cea automată. Potrivit informațiilor oficiale, sistemul micro-hibrid va fi adaptat și pentru motoarele Kia pe benzină.

Via Kia

[ad_2]

SURSA INFORMATIE

Lasă un comentariu

Captcha Captcha Reload