Mama adoptivă a observat pentru prima dată comportamentul ciudat al fetiței. Aceasta își ataca frecvent fratele, omora animale și refuza să se relaționeze cu oamenii.

Vizita la un psiholog a scos la iveală drama copilei, motiv pentru care medicii au decis să o scoată temporar din familia adoptivă pentru tratament.Recuperarea a fost lungă, lui Beth i s-au impus reguli stricte, trebuia să ceară voie chiar și pentru a bea apă, iar noaptea era închisă sub cheie pentru a evita să facă rău altor copii.

Beth Thomas este o fetiță din SUA, care la începutul anilor ´90 a fost diagnosticată cu tulburare reactivă de atașament, o afecțiune rară, dar foarte gravă potrivit căreia, copiii nu stabilesc legături sănătoase cu familia sau persoanele apropiate. De cele mai multe ori cauza este abuzul, la fel ca și în cazul lui Beth. HBO a prezentat un documentar cu povestea lui Beth, un copil cu tendințe de psihopat și care lipsită total de empatie, descrie psihologului episoade în care își atacă fratele mai mic și afirmă că dorința ei este să își vadă familia moartă.

Beth a fost abuzată sexual de către tatăl biologic, momente pe care fetița le descrie cu lux de amănunte. La câteva luni după ce mama copilei a murit, Beth a fost găsită abandonată împreună cu fratele ei mai mic, John, de doar 7 luni. Fetița ținea în mână o cutie de cereale, singurul ei aliment, iar John se afla într-o baltă de urină. Au fost duși într-un centru de orfani, timp în care s-au făcut demersuri pentru adopție. Frații au ajuns, în scurt timp, în căminul călduros al unei familii tinere și fără copii.

Astăzi Beth este un adult sănătos, o infirmieră premiată cu „Nursing Excellence Awards”, un titlu acordat doar acelor oameni realmente pasionați de munca lor, care prin vocație și dăruire obțin rezultate greu de egalat.

Sursa: cyd.ro

Lasă un comentariu

Captcha Captcha Reload