Apple are o lungă istorie în rolul de lider al pieţei smartphone, atrăgând în vremurile de glorie peste 90% din profitul generat de această industrie. Chiar dacă în prezent veniturile sunt distribuite ceva mai uniform, Apple rămâne lider de piaţă, cu vârful de gamă iPhone X obţinând peste 35% din profitul generat la nivel global.

Potrivit unei analize Counterpoint Research, vânzările smartphone nu au crescut în intervalul Q4-2017 chiar la nivelul dorit de Apple pentru gama premium , însă tot au propulsat compania în vârful clasamentului, Apple rămânând cel mai profitabil brand, captând 86% din totalul profiturilor generate prin vânzarea de handset-uri. La nivelul întregii industrii, iPhone X este responsabil pentru 21% din veniturile realizate şi 35% din profitul global.

Punând lucrurile în perspectivă, iPhone X a generat de unul singur tot atâta profit cât 600 branduri de telefoane Android.

În paralel, decizia Apple de a păstra la vânzare pentru mai mult timp seriile iPhone anterioare, unele modele având chiar şi 3 ani vechime, a permis atragerea mai multor cumpărători cu buget limitat, în dezavantajul producătorilor de telefoane cu sistem Android.

Sursa

Lasă un comentariu

Captcha Captcha Reload