Stiri externe

Împușcături și luare de ostatici la un supermarket din Franța. Doua persoane au fost ucise

Mai multe persoane au fost luate ostatice într-un supermarket din Trebes, în sudul Franței. De asemenea, un polițist a fost împușcat în Carcassonne, la 15 minute distanță cu mașina, de magazin. Autoritățile tratează incidentul ca unul de natură teroristă.

Conform presei din Franța, bărbatul mai întâi a atacat o patrulă de politiști și a reușit să împuște un agent, care a fost transportat la spital, după care a intrat într-un supermarket „Super U” și ar fi luat ostatici clienții și angajații magazinului.

Focurile de armă ar fi fost trase dintr-o mașină, care ulterior a ajuns la supermarket.

AFP relatează că una sau două persoane ar fi fost împușcate în timpul luării de ostatici. Măcelarul supermarketului ar fi fost ucis, potrivit publicației La Depeche.

Autorul atacului terorist este înarmat, are asupra sa mai multe grenade și spune că vrea să răzbune Siria, conform presei franceze. La momentul în care a intrat în magazin, bărbatul a strigat „Allahu Ahbar”.

La fața locului, a fost stabilit un perimetru de securitate. Autoritățile încearcă să-l convingă pe bărbat să-i lase pe ostatici să plece.

Luarea ostaticilor durează de aproximativ 50 de minute.

Premierul francez Edouard Philippe a declarat că incidentul este o „situație serioasă”.

Potrivit presei locale, care citează surse din poliție, luarea de ostatici s-a soldat cu doi morți. Oficialii vorbesc de asemenea și de alți 10 răniți.

Loading...
Tags
Citeste mai departe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Captcha Captcha Reload

Close